Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τετ α τετ Μητσοτάκη με Μπλίνκεν και χειραψία με Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 2'
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τετ α τετ Μητσοτάκη με Μπλίνκεν και χειραψία με Μπάιντεν
Φωτογραφία αρχείου

Κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ ακολούθησε χειραψία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Τετ α τετ είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Σε βίντεο που κοινοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι δύο άνδρες φαίνεται να συνομιλούν όρθιοι σε διάδρομο του κτιρίου όπου διεξάγεται η Σύνοδος.

Σε άλλο βίντεο, δε, ο πρωθυπουργός φαίνεται να χαιρετά τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ενώ έχει θερμή χειραψία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο, νωρίτερα: «Συναντιόμαστε εδώ στην Ουάσιγκτον για να γιορτάσουμε την 75η επέτειο από την ίδρυση της πιο επιτυχημένης και πιο ανθεκτικής αμυντικής Συμμαχίας στον κόσμο».

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, σε μια εποχή που μαίνεται ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης. Συναντιόμαστε σε μια εποχή που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη: «Είναι η στιγμή που η Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά περίπλοκων παγκόσμιων προκλήσεων. Είναι, επίσης, η στιγμή που πρέπει να επαναβεβαιώσουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας να διαθέτουμε τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ μας για αμυντικές δαπάνες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο όσον αφορά στην επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά και για τον εξορθολογισμό των αμυντικών μας δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η Συμμαχία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα