Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να μιλήσει για την τουρκική εισβολή στον Ερντογάν

Διαβάζεται σε 2'
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης

«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν και στις αναφορές του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κυπριακό.

«Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Κύπρο, μίλησε για τραγωδία του 1974, λες και πρόκειται για κάποια φυσική καταστροφή.

Για να μη δυσαρεστήσει τον κ. Ερντογάν απέφυγε να αποτυπώσει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι το 1974 υπήρξε παράνομη στρατιωτική εισβολή και κατοχή τμήματος μιας ανεξάρτητης χώρας, ανάλογη με αυτή που υπέστη η Ουκρανία από τη Ρωσία.

Το ζήτημα αυτό πρέπει να τίθεται πάντα και μετ’ επιτάσεως από την Ελλάδα, όχι μόνο σε διμερές αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Αλίμονο αν στα πλαίσια μιας λογικής ήρεμου κλίματος, να είμαστε εμείς αυτοί που ‘ξεπλένουμε’ την Τουρκία και τον Αττίλα.

Και βέβαια πρέπει να γίνει σαφές ότι το Κυπριακό δεν αποσυνδέεται από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δεν μπορεί να μπει στο ράφι για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για άλλα θέματα, που ουδείς γνωρίζει τι περιλαμβάνει και εγείρει εκ των πραγμάτων ανησυχία».

Ο κ. Κατρίνης εξέφρασε επίσης και τη διαφωνία του για την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στην υποψηφιότητα του Τούρκου διπλωμάτη κ. Σινιρίογλου για τη θέση του γ.γ. του ΟΑΣΕ.

Υπενθύμισε ότι ο κ. Σινιρίογλου, ως πρέσβης της Τουρκίας στον ΟΗΕ, συνδέεται με έμπρακτες κινήσεις και πρωτοβουλίες αμφισβήτησης της ‘Συνθήκης της Λωζάνης’ αλλά και της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα