Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα μέσα που εξετάζονται για να γυρίσει ο Αντετοκούνμπο από την Τελετή Έναρξης

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα μέσα που εξετάζονται για να γυρίσει ο Αντετοκούνμπο από την Τελετή Έναρξης
EUROKINISSI

Η επιχείρηση “επιστροφή του Αντετοκούνμπο στη Λιλ” είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Σπύρος Καπράλος εξήγησε στο SPORT 24, τα δεδομένα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, η οποία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Παρισιού, όπου οι αποστολές θα παρελάσουν με τους αθλητές να βρίσκονται σε γόνδολες, οι οποίες θα κινηθούν κατά μήκος του Σηκουάνα με κατεύθυνση από τον Βοτανικό Κήπο προς το Τροκαντερό.

Ωστόσο, όπως γράφει το SPORT24, ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ μετά την Τελετή θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στη Λιλ, όπου την επόμενη μέρα (27/7) η Εθνική ομάδα θα δώσει τον πρώτο αγώνα της. Η άμεση και ασφαλής μετακίνησή του είναι μια σπαζοκεφαλιά. Ωστόσο, η ΕΟΕ ήδη έχει αποκλείσει κάποια μέσα μεταφοράς.

“Σίγουρα δεν θα μετακινηθεί με τα πούλμαν της Οργανωτικής Επιτροπής, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις μετακινήσεις των αθλητών, προκειμένου να αποφύγουμε τη μέγιστη ταλαιπωρία του αθλητή μας”, τόνισε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και επεσήμανε: 

“Όταν μίλησα με τον προπονητή του Στέφανου Ντούσκου, επίσης για την πιθανότητα να είναι υποψήφιος σημαιοφόρος, με ρώτησε πώς θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία της επιστροφής, δεδομένου ότι και αυτός αγωνίζεται την επόμενη μέρα και μάλιστα το πρωί. Δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοιες εγγυήσεις ως Ολυμπιακή Επιτροπή, παρά να φροντίσουμε για την καλύτερη επιλογή.

Αυτό το λέω με το σκεπτικό ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι θα είναι δρακόντεια, στην Τελετής Έναρξης θα βρίσκονται 53 αρχηγοί κρατών και αυτό θα επιβαρύνει κι άλλο την κίνηση. Αναζητούμε την ιδανική λύση για τον Γιάννη που θα βρεθεί σε συνεννόηση και με τον αθλητή.

Θα μπορούσαμε να έχουμε στη διάθεσή του ένα αυτοκίνητο που θα τον μεταφέρει στη Λιλ. Επίσης, επιλογή για μια γρήγορη μετακίνηση είναι το τρένο. Είναι πολύ καλά αυτά τα τρένα και θα βρίσκεται στη Λιλ σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Αν συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, φυσικά θα του κλείσουμε εισιτήριο πρώτης θέσης να είναι πιο ξεκούραστος και θα φροντίσουμε για την ηρεμία και την ασφάλειά του. Δεν ξέρω αν θα έρθουν κι άλλα μέλη της Εθνικής μπάσκετ στην Τελετή Έναρξης. Όλοι οι αθλητές έχουν δικαίωμα να παραστούν, αλλά αυτό είναι ένα θέμα του προπονητή των παιδιών, Βασίλη Σπανούλη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα