Legends 2004 – UEFA All Stars 1-2: Οι θρύλοι του 2004 επέστρεψαν και ξύπνησαν μνήμες

Διαβάζεται σε 4'
LEGENDS 2004 - UEFA ALL STARS
LEGENDS 2004 - UEFA ALL STARS EUROKINISSI

Ξύπνησαν μνήμες στο Έσεν, με τους θριαμβευτές του 2004 να αντιμετωπίζουν σε φιλικό – γιορτή την επίλεκτη ομάδων των αστέρων της UEFA. Ηττήθηκαν 2-1 οι άλλοτε διεθνείς μας, αλλά είχαν νικήσει, όταν έπρεπε, δηλαδή πριν από 20 χρόνια.

Μνήμες ξύπνησε το σπουδαίο φιλικό των Legends του 2004 απέναντι στους UEFA All Stars για την συμπλήρωση των 20 χρόνων της κατάκτησης του Euro από την Εθνική μας ομάδα. Οι αντίπαλοι των άλλοτε διεθνών κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1, με τους παίκτες και των δύο ομάδων, να θυμίζουν κάτι από τα νιάτα τους.

Η απόλυτη συγκίνηση, γράφει το SPORT 24, όταν οι θριαμβευτές του 2004 πάτησαν στον αγωνιστικό χώρο εν μέσω αποθέωσης. Φυσικά, τα φώτα έπεσαν πάνω στον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος βρέθηκε στη γεννέτειρά του, το Έσεν γι’ αυτό ματς.

Deja Vu λίγο πριν από την σέντρα στη χειραψία των αρχηγών, με τους Φίγκο και Ζαγοράκη να τοποθετούνται μπροστά από τον Ροσέτι στην μεσαία γραμμή. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν ορεξάτοι, με τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη, τον Ζαγοράκη, τον Γιαννακόπουλο κι άλλους να… βγάζουν μάτια.

Στο 13ο λεπτό του φιλικού, ο Κατσουράνης με καταπληκτικό γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ, χάρμα οφθαλμών, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα, η Ελλάδα τελικά βρήκε δίχτυα. Ο Καραγκούνης με καταπληκτική μεταβίβαση, βρήκε τον Γιαννακόπουλο δεξιά της περιοχής και εκείνος πλάσαρε για το 1-0.

Στο 25′ ο Χαριστέας έφυγε απέναντι από τον Τζέιμς, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει, με τον ορεξάτο Ζαγοράκη να βγάζει εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση. Οι All Stars ανέβηκαν στη συνέχεια, πράγμα φυσιολογικό, εξαιτίας και της ποιότητάς τους.

Φίγκο, Ζέεντορφ και Κλάιφερτ απείλησαν τον Νικοπολίδη, ο οποίος έδειξε ότι η μπάλα δεν ξεχνιέται, ύψωσε τείχος μπροστά από την εστία του και οι Legends πήγαν στην ανάπαυλα, έχοντας το προβάδισμα.

Εκείνος που είχε βάλει στόχο να σκοράρει, οπωσδήποτε, ήταν ο Φίγκο. Ο Πορτογάλος όμως έπεσε στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους πάνω στον εκπληκτκό Χαλκιά. Στο 49′ ο Έλληνας παλαίμαχος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά και πλασέ του Παουλέτα.

Τελικά, το 1-1 έγινε στο 51′ με τον Φίγκο να βρίσκει το πολυπόθητό του γκολ, το οποίο μάλιστα και πανηγύρισε, έπειτα από το γύρισμα του Παουλέτα από τα αριστερά. Οι All Stars είχαν το πάνω χέρι, με τους Legends να χτυπούν στην αντεπίθεση, με τον Καραγκούνη, μάλιστα να απειλεί από τα 30 μέτρα.

Ο Κατεργιαννάκης έπιανε ό,τι μπορούσε, αλλά στο 71′ οι All Stars έκαναν το 2-1. Φίγκο και Μεντιέτα συνδυάστηκαν απίστευτα, ο Λουίς Γκαρσία από τα αριστερά της περιοχής έκανε σουτάρα και βρήκε στόχο. Οι ανάσες λιγόστευαν, όσο περνούσε η ώρα και έτσι το 2-1 παρέμεινε, ενώ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, όσο περισσότεροι παίκτες γινόταν και ήθελαν.

Οι παίκτες που αποχωρούσαν δεν σταματούσαν να δίνουν αυτόγραφα, ενώ δέχονταν την αποθέωση από τον κόσμο. Το φινάλε, μάλιστα, βρήκε στο γήπεδο και τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος παρακολούθησε την “παρέλαση” των αστέρων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι θρύλοι του 2004 μάς ξύπνησαν μνήμες, όταν πριν από 20 χρόνια έγραφαν έπος και μία από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Τα ρόστερ

Legends 2004: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκο Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

UEFA All Stars: Ντέιβιντ Τζέιμς, Γενς Λέμαν, Μπακαρί Σανιά, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κλοντ Μακελελέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Λουίς Φίγκο, Σολ Κάμπελ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πέδρο Παουλέτα, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόμπι Κιν, Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Μίκαελ Εσιέν, Λουίς Γκαρθία και Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα