Οι “ουρές” του Κασσελάκη και ο “πειστικός” Μαρινάκης

Διαβάζεται σε 3'

Όταν μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκαλεί απορίες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήνει θεάματα

Τοις μετρητοίς;

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε η Νέα Δημοκρατία έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται στα εσωκομματικά άλλου κόμματος». Αυτό δήλωσε χθες ο Παύλος Μαρινάκης

Σχολιάζοντας έτσι τις δηλώσεις του Κώστα Κυρανάκη, ότι επιθυμεί νίκη του Νίκου Ανδρουλακη. Μια ατάκα που το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «προβοκατόρικη».

Το ερώτημα όμως είναι αν πρέπει η όχι να πάρουμε «τοις μετρητοίς» την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου… γενικώς. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλέκεται στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Θα ήταν πολύ πιο πειστικός ο Π.Μαρινάκης αν η δήλωσή του συνέπιπτε με την εξιχνίαση της περίφημης υπόθεσης των υποκλοπών. Μια διαδικασία που φαίνεται να τραβάει σε …πολύ μεγάλο μάκρος.

Γιατί θυμίζουμε τις κατά καιρούς δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που πιστεύει πως παρακολουθήθηκε ακριβώς γιατί η κυβέρνηση ήθελε να εμπλακεί στα εσωτερικά της Χαριλάου Τρικούπη.

Ουρές

Όσοι τίτλοι και να μπουν για «ουρές», όσοι ευρυγώνιοι φακοί και αν φωτογραφίσουν, τελικά γύρω στα 70 με 80 άτομα πήγαν να συναντήσουν κατ’ ιδίαν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οπότε η προσπάθεια να εμφανιστεί αυτό σαν κάποιου είδους … κοσμοσυρροή δεν είναι και πολύ τιμητικό ούτε γι αυτούς που το σκέφτηκαν, ούτε και γι αυτούς που συμμετείχαν. Ιδίως όταν οι τελευταίοι ήταν κατά κύριο λόγο οπαδοί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά οι «ουρές» ήταν μάλλον πολύ εύκολο να σχηματιστούν. Αφού στα δύο δωμάτια που διατέθηκαν για το κοινό στην Κουμουνδούρου μπορούσαν άνετα να χωρέσουν όλοι. Όμως επιλέχθηκε να μείνουν έξω οι μισοί για να φαίνεται κόσμος στο πεζοδρόμιο. Κι ας είχε 38 βαθμούς Κελσίου.

Συζητήσιμο

Ακόμη όμως και αν αφήσει κανείς κατά μέρος την …ποσότητα, και το θέμα της ποιότητας είναι συζητήσιμο. Για να το πούμε ευγενικά.

Ορισμένοι μικροκαυγάδες που ξέσπασαν ανάμεσα σε ανθρώπους (νευρικούς. ίσως δικαιολογημένα από την ζέστη), όπως και μια έντονη διάθεση για «φωνές αγανάκτησης» δεν ήταν και ότι πιο ταιριαστό μπορεί να συναντήσει κανείς έξω από την πόρτα ενός κόμματος.

Η για να το πούμε καλύτερα, περιμένει κανείς να το συναντήσει έξω από την πόρτα άλλων κομμάτων…

Το πολιτικό κεφάλαιο

Παρεμπιπτόντως δεν …εξεπλάγη κανείς με την περίφημη επιστολή 70 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ( δεν είναι υποθέτουμε οι ίδιοι με αυτούς που επισκέφθηκαν χθες τον Στ.Κασσελάκη) προκειμένου να διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αυτή η κόντρα …κάπως έτσι θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς. Αυτό που όμως προκαλεί εντύπωση είναι το σκεπτικό της πρότασης για διαγραφή. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών εγκαλείται (με στόμφο) μεταξύ άλλων για συμβολή στην …«απομείωση του πολιτικού κεφαλαίου, του ίδιου του Προέδρου μας».

Ειλικρινά δεν είχαμε καταλάβει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη σχηματίσει … «πολιτικό κεφάλαιο». Συνήθως αυτή η ιδιότητα αποδίδεται από τα μέλη των κομμάτων σε πρώην πρωθυπουργούς ή τέλος πάντων σε πρόσωπα που έχουν να επιδείξουν κάτι εξαιρετικά σημαντικό σε κοινωνικό επίπεδο.

Δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον αλλά για την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταγράψει μία εκλογική ήττα με 3 μονάδες λιγότερες και απώλεια μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα