Γιάννενα: Η θερμοκρασία έκανε “βουτιά” 16 βαθμών μέσα σε δύο ώρες

Διαβάζεται σε 2'
Γιάννενα: Η θερμοκρασία έκανε “βουτιά” 16 βαθμών μέσα σε δύο ώρες
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε, το μεσημέρι της Πέμπτης, τα Γιάννενα προκαλώντας απότομη πτώση της θερμοκρασίας και παράλληλη άνοδο της υγρασίας. Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά.

Μπορεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες να επικρατούν συνθήκες καύσωνα, ωστόσο στα Γιάννενα ο υδράργυρος έκανε «βουτιά» 16 βαθμών Κελσίου σε διάστημα δύο ωρών, την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι επικρατούσαν θερμοκρασίες αντίστοιχες με την υπόλοιπη χώρα, στους 37 βαθμούς Κελσίου δηλαδή. Ένα ξαφνικό «μπουρίνι», ωστόσο, έκανε το σκηνικό να θυμίζει φθινόπωρο, καθώς ο υδράργυρος από 37°C έδειξε σε διάστημα δύο ωρών 21°C, ενώ η υγρασία ανέβηκε από 22% σε 99%.

Το περιστατικό κατέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρης Μπαρτζώκας, και κοινοποίησε στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37ᵒC και η σχετική υγρασία 22%.

Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο.

Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν την μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή.

Γιάννενα: Ζημιές από το μπουρίνι

Σημειώνεται πως, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά το ισχυρό μπουρίνι στα Γιάννενα, καθώς κλήθηκαν να επέμβουν σε 10 περιστατικά, κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

 

Σήμερα, Παρασκευή, στην περιοχή των Ιωαννίνων αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 και στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 και κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα