Καύσωνας: “Καίνε” τα τσιμέντα στην Αθήνα – Τι έδειξε θερμική κάμερα

Διαβάζεται σε 2'
Θερμική κάμερα δείχνει τις θερμοκρασίες στην πλατεία Ομονοίας
Θερμική κάμερα δείχνει τις θερμοκρασίες στην πλατεία Ομονοίας YouTube

Θερμική κάμερα κατέγραψε τις θερμοκρασίες που επικρατούν στους δρόμους της Αθήνας. Σε ποιες περιπτώσεις το θερμόμετρο έδειξε κοντά στους 300 βαθμούς;

Όποιος τύχει να βρεθεί και να περπατήσει στο κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες θα νιώσει τα πάντα να “καίνε”, με τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν να δημιουργούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι ημέρες καύσωνα όλο και αυξάνονται και ενδεικτικό είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή (12/07) για όλη την εβδομάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναφέροντας πως το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις  κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7.

Ποια είναι όμως η κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι κινούνται στους δρόμους της πρωτεύουσας; Η ομάδα του UpStories θέλησε με τη βοήθεια θερμικής κάμερας να καταγράψει τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη και όσα προέκυψαν είναι τρομακτικά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, οι θερμοκρασίες που δέχονται όσοι κινούνται με δίκυκλα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε μία μέρα που δεν χαρακτηρίζεται ως καύσωνας -όταν έγινε η μέτρηση- είναι ακραίες και φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τους 270 βαθμούς Κελσίου στο σημείο του μοτέρ.

Η θερμική κάμερα κατέγραψε επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η αλλαγή της προεδρικής φρουράς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, με το οδόστρωμα να αγγίζει τους 60 βαθμούς Κελσίου!

Δείτε το βίντεο drone από την ομάδα UpStories:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα