Μεσσηνία: Σύλληψη 58χρονου για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε beach bar

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Χειροπέδες σε 58χρονο για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε Beach Bar στην παραλία Καλογριά της Στούπας στη Μεσσηνία στις 5 Ιουλίου

Στη σύλληψη ενός 58χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας την Παρασκευή (12/07) στον Άγιο Νικόλαο του δήμου Δυτικής Μάνης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος, όπως προέκυψε, ευθύνεται για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε Beach Bar, στην παραλία Καλογριά της Στούπας στις 5 Ιουλίου.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι ο 58χρονος, την 5.7.2024 και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβη με δίκυκλο μοτοποδήλατο από τοπική κοινότητα του Δυτικής Μάνης και μέσω επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου προκειμένου να αποφύγει την καταγραφή του από κάμερες, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε παραθαλάσσιο χώρο της Δυτικής Μάνης, όπου πυροδότησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας έκρηξη. Στη συνέχεια διέφυγε με τον ίδιο τρόπο, ενώ αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στο κατάστημα”.

Τι εντοπίστηκε στην κατοχή του 58χρονου

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην οικία του 58χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε το δίκυκλο μοτοποδήλατο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά του, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1-μασούρι εκρηκτικής ύλης “RDX”, συνολικού μήκους -15- μέτρων,
-1-σακούλα, περιέχουσα ουσία συνολικού βάρους -1,8- κιλών, η χημική σύσταση της οποία ερευνάται,
-2- σακιά, περιέχουσες ουσίες συνολικού βάρους -18,24- κιλών, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
-1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -17,5- εκατοστά,
-1- δοχείο, περιέχον βενζίνη,
-1- δοχείο, περιέχον λάδι,
-1- δοχείο, περιέχον ασετόν,
-1- κράνος,
-1- κινητό τηλέφωνο και
-98- φυσίγγια.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, την Παρασκευή και αφού ορίστηκε δικάσιμος για τον Ιανουάριο του 2025, αφέθηκε ελεύθερος.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα