Η αντίδραση Ζελένσκι στο “Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν”

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τζο Μπάιντεν Βολοντίμιρ Ζελένσκι 2024 Susan Walsh/AP Photo

Πώς σχολίασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη γκάφα Μπάιντεν, ο οποίος τον παρουσίασε ως “πρόεδρο Πούτιν”.

Την άποψη πως “λάθη γίνονται” φαίνεται να υιοθετεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τη γκάφα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προ ημερών παρουσίασε τον Ουκρανό πρόεδρο “πρόεδρο Πούτιν” και έγινε για μία ακόμη φορά το απόλυτο viral.

“Τώρα θέλω να δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος έχει τόσο θάρρος όσο και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν“, είπε ο Μπάιντεν πριν από την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, σπεύδοντας αμέσως να διορθώσει το λάθος του: “Πρόεδρος Πούτιν; Θα νικήσει τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι. Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικήσω τον Πούτιν, που πρέπει να ανησυχούμε γι’ αυτό”.

Κατά την άφιξή του στην Ιρλανδία το Σάββατο (13/07) ο πρόεδρος Ζελένσκι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη γκάφα ολκής του Αμερικανού προέδρου με τον ίδιο να απαντά πως “ήταν ένα λάθος“, επαινώντας την Ουάσιγκτον για την υποστήριξη που παρέχει στην υπεράσπιση της χώρας του έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν μεγάλη υποστήριξη στους Ουκρανούς – μπορούμε να ξεχάσουμε κάποια λάθη“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Και μπορεί ο Ζελένσκι να “συγχώρεσε” το λεκτικό ατόπημα του Αμερικανού προέδρου, η γκάφα του Μπάιντεν όμως τροφοδότησε εικασίες σχετικά με την καταλληλότητά του για το αξίωμα ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, με δεκάδες συμμάχους του να ζητούν από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί και τη θέση του να πάρει ένας νεότερος υποψήφιος.

Φυσικά ο βασικός του αντίπαλος, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχασε χρόνο για να διακωμωδήσει το λάθος.

Συναντώντας τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Σάιμον Χάρις μετά την προσγείωσή του στην κομητεία Clare, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ιρλανδία “για τη φιλοξενία πολλών Ουκρανών προσφύγων. Ήσασταν μαζί μας από την αρχή της ρωσικής εισβολής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα