Τραμπ: Η πρώτη εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας – Τηλεφώνημα από Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 3'
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Evan Vucci

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ μερικές ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Στον Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος.

Το αεροπλάνο του Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ το πρωί της Κυριακής, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι ο Τραμπ εγκατέλειψε την περιοχή του Μπάτλερ της Πενσιλβάνια μετά τους πυροβολισμούς στο συλλαλητήριο.

“Υπό την προστασία των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ και με τη βοήθεια της Πολιτειακής Αστυνομίας της Πενσιλβάνια, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έχει πλέον εγκαταλείψει την περιοχή του Μπάτλερ, ανέφερε ο Σαπίρο σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Χ. “Η Λόρι και εγώ είμαστε ευγνώμονες που η ομάδα του αναφέρει ότι είναι καλά και συνεχίζουμε να του ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση”.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Μάργκο Μάρτιν, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον Τραμπ να αποβιβάζεται από το αεροπλάνο στο Νιούαρκ, γράφοντας στο Χ: “Δυνατός και ανθεκτικός. Δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για την Αμερική”.

Στον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σχεδίαζε να παραμείνει στο Ντέλαγουερ για το Σαββατοκύριακο, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις από τις αστυνομικές αρχές σχετικά με τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει στο Ντέλαγουερ μέχρι τη Δευτέρα και να πετάξει απευθείας στο Τέξας για εκδηλώσεις.

“Αύριο το πρωί στον Λευκό Οίκο, θα λάβει μια ενημερωμένη ενημέρωση από αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας και των αρχών επιβολής του νόμου”, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον προκάτοχο και αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον Ντόναλντ Τραμπ, μερικές ώρες μετά την απόπειρα κατά της ζωής του Ρεπουμπλικάνου, έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα ότι είναι ευγνώμων που ο Τραμπ είναι ασφαλής. Καταδίκασε τους πυροβολισμούς και κάλεσε τη χώρα να ενωθεί, λέγοντας: “Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία”.

Η προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπάιντεν θα επιστρέψει απόψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον από την κατοικία του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ) μετά την απόπειρα.

Ο πρόεδρος συνομίλησε επίσης με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο και τον δήμαρχο της πόλης Μπάτλερ, τον Μπομπ Νταντόι, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα