Γάζα: Νεκρός ο διοικητής της ταξιαρχίας της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι απομακρύνονται από περιοχή που επλήγη από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Χαν Γιουνίς
Παλαιστίνιοι απομακρύνονται από περιοχή που επλήγη από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Χαν Γιουνίς 2024 Jehad Alshrafi/AP Photo

Τον θάνατο του διοικητή της ταξιαρχίας της Χαμάς ανακοίνωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις μία ημέρα μετά το μακελειό στη Χαν Γιουνίς.

Επετεύχθη ο στόχος των ισραηλινών δυνάμεων, που χθες αιματοκύλισαν ξανά τη Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίζοντας καταυλισμό εκτοπισμένων ανθρώπων στο νότιο τμήμα του θύλακα και σκορπώντας τον θάνατο.

Στόχος της επίθεσης, υποστήριξε ο ισραηλινός στρατός ήταν ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς και εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου Μοχάμεντ Ντέιφ και ο Ράφα Σαλάμα, διοικητής της ταξιαρχίας της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς, οι οποίοι είναι δύο από τους εγκεφάλους της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, ο Ράφα Σαλάμα σκοτώθηκε στη χθεσινή αεροπορική επιδρομή, με τον Ντέιφ να μην επιβεβαίωνεται αν βρίσκεται και εκείνος μεταξύ των τουλάχιστον 90 νεκρών και των 300 τραυματιών.

Σύμφωνα με το στρατό του Ισραήλ, ο Σαλάμα ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντέιφ και είχε εμπλοκή στο σχεδιασμό της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

Ο θάνατος του, “προκαλεί σοβαρά εμπόδια στις πολεμικές ικανότητες της Χαμάς“, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους στο Ισραήλ.

Η Χαμάς από την άλλη πλευρά δεν επιβεβαίωσε την τύχη του Σαλάμα.

Σε ανάρτησή τους χθες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Χ, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) αναφέρουν:

Σε μια κοινή δραστηριότητα των IDF και της ISA που βασίστηκε σε ακριβείς πληροφορίες, η Νότια Διοίκηση των IDF και η IAF πραγματοποίησαν ένα χτύπημα σε μια περιοχή όπου δύο ανώτεροι τρομοκράτες της Χαμάς κρύβονταν ανάμεσα σε πολίτες. Η τοποθεσία του πλήγματος ήταν μια ανοιχτή περιοχή που περιβάλλεται από δέντρα, αρκετά κτίρια και υπόστεγα”.

Οι IDF επισύναψαν μια εικόνα πριν και μετά από αυτό που λέει ότι ήταν ένα “συγκρότημα όπου οι ανώτεροι τρομοκράτες και οι άλλοι κρύβονταν πριν και μετά το χτύπημα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα