Τραμπ: “Έπρεπε να είμαι νεκρός” – Πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας

Διαβάζεται σε 3'
Ο Ντόναλντ Τραμπ
(AP Photo/Gene J. Puskar)

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του. Τι είπε για τη στιγμή της επίθεσης.

“Θα έπρεπε να είμαι νεκρός”, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα κατά της ζωής του, την οποία περιέγραψε ως μια “πολύ σουρεαλιστική εμπειρία”, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Κυριακή στην New York Post.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε από το ιδιωτικό του αεροσκάφος καθ’ οδόν προς το Μιλγουόκι για το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, ανέφερε πως “ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, το αποκάλεσε θαύμα”. Φορώντας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έναν μεγάλο, λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως  “Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να είμαι νεκρός” και “Υποτίθεται ότι είμαι νεκρός”.

Ήταν “μια πολύ σουρεαλιστική εμπειρία”, πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίθεση κατά της ζωής του που σημειώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε ότι θα είχε πεθάνει αν δεν είχε γυρίσει το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά για να διαβάσει ένα διάγραμμα για τους παράτυπους μετανάστες. Εκείνη τη στιγμή, αυτό που θα ήταν μια θανατηφόρα βολή, τελικά του έσκισε ένα μικρό κομμάτι από το αυτί του.

Ο Τραμπ είπε ότι καθώς οι πράκτορες της Μυστικών Υπηρεσιών τον κατέβαζαν από τη σκηνή, ήθελε να συνεχίσει να μιλάει στους υποστηρικτές του, αλλά του είπαν ότι δεν ήταν ασφαλές και ότι έπρεπε να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών για τις ηρωικές τους πράξεις και τους εξήρε που πυροβόλησαν τον δράστη. “Τον σκότωσαν με μια σφαίρα ακριβώς ανάμεσα στα μάτια”, είπε. “Έκαναν φανταστική δουλειά”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στην φωτογραφία που τον δείχνει να υψώνει τη γροθιά του και να λέει τρεις φορές “Fight”, καθώς οι πράκτορες προσπαθούσαν να τον κατεβάσουν από τη σκηνή και να τον βάλουν σε ένα θωρακισμένο SUV.

Επίθεση σε Τραμπ
Επίθεση σε Τραμπ AP Photo/Gene J. Puskar

“Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ”, δήλωσε ο Τραμπ. “Έχουν δίκιο και δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια τέτοια (εμβληματική) φωτογραφία”.

“Από τύχη ή από το Θεό, πολλοί λένε ότι εξαιτίας του Θεού είμαι ακόμα εδώ”, επισήμανε ο Τραμπ και απάντησε θετικά στην ερώτηση σχετικά με το αν σκέφτηκε να παραστεί στην κηδεία του Κόρεϊ Κομπερατόρε, του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του προστατεύοντας την οικογένειά του από τα πυρά του δολοφόνου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα