Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Σήμερα η κηδεία της Αρετής – Η μαρτυρία του κουμπάρου

Διαβάζεται σε 4'
Συγκέντρωση για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολαϊν
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στην 36χρονη Αρετή. Η κατάθεση του κουμπάρου του ζευγαριού. “Έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε”.

Με βαρύ πόνο η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει σήμερα την 36χρονη Αρετή, η οποία δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η κηδεία της θα τελεστεί στις 17:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αμφιλοχία. Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για ενίσχυση στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, σε ειδικό κουμπαρά που θα βρίσκεται στην εκκλησία.

Η γυναικοκτονία σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/07). O 43χρονος δράστης πυροβόλησε την 36χρονη με καραμπίνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά βρέθηκε ο δράστης νεκρός, με το ίδιο όπλο, το οποίο εντοπίστηκε δίπλα του.

Ο δράστης του εγκλήματος φαίνεται πως είχε κρατήσει όμηρο την 13χρονη κόρη του πρώην ζευγαριού και ζητούσε από τη γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά της, απειλώντας την πως αν δεν το έκανε θα σκοτώσει το παιδί. Έπειτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα έφτασε κάτω από το σπίτι όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια ο δράστης πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος καθώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη, βρέθηκε στον δρόμο και πυροβόλησε με την καραμπίνα την γυναίκα.

Λίγα λεπτά πριν από το έγκλημα, η γυναίκα είχε πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να ζητήσει βοήθεια ενώ δύο μέρες πριν το τραγικό περαστικό, την Πέμπτη (11/7), η 36χρονη γυναίκα, είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του συζύγου της, για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την προηγούμενη μέρα, όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

“Τι πας να κάνεις;”

Μιλώντας στο STAR ο κουμπάρος του ζευγαριού αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην οδό Λουτρού στην Αμφιλοχία λίγο πριν ο 42χρονος βάψει τα χέρια του με το αίμα της Αρετής. Όπως τόνισε ο κουμπάρος του 42χρονου, ο δράστης έστρεψε την καραμπίνα και εναντίον του, απειλώντας ότι θα τον σκοτώσει.

Οι κουμπάροι του πρώην ζευγαριού μένουν έναν όροφο πάνω από το σπίτι της άτυχης Αρετής και φαίνεται πως η 13χρονη τηλεφώνησε στο ζευγάρι όταν ο 42χρονος μπήκε στο σπίτι με την καραμπίνα. «Η μικρούλα πήρε τηλέφωνο την γυναίκα μου και της είπε ότι ο μπαμπάς είχε πάει στο σπίτι και είχε μια καραμπίνα. Η γυναίκα μου κατέβηκε στον πρώτο όροφο αλλά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι. Λίγο αργότερα μπήκαμε στο σπίτι και τότε είδα τον Μπάμπη», σημείωσε ο κουμπάρος του ζευγαριού.

 

«Προσπάθησα να τον ηρεμήσω όπως μπορούσα. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο με την Αρετή το ακούσαμε. Σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην πόρτα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι τον ρώτησε τι σκοπεύει να κάνει με το όπλο. «Του είπα “τι πας να κάνεις; Μην κάνεις καμιά βλακεία”» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο δράστης πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο κουμπάρος του ζευγαριού μίλησε και για τη στιγμή που ο 42χρονος έστρεψε το όπλο εναντίον του.

«Του ξαναείπα: “Τι πας να κάνεις;”. Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε» τόνισε.

Την πυροβόλησε από το παράθυρο του συνοδηγού

Ο κουμπάρος του ζευγαριού ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας που άφησε πίσω της δύο ανήλικα παιδιά, μίλησε και για τη χαριστική βολή που έδωσε ο 42χρονος στην εν διαστάσει σύζυγό του, μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

«Στάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.

«Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο κουμπάρος του ζευγαριού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα