Φωτιά στο Ηράκλειο: Άγνωστοι πετούσαν πέτρες σε ελικόπτερο την ώρα που επιχειρούσε

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στην Κορινθία
Φωτιά (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όταν ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής δέχθηκε επίθεση από αγνώστους.

Ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που συνέδραμε στην μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή των Άνω Ακρίων του δήμου Γόρτυνας, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από άτομα, την ώρα που πήγε να γεμίσει νερό.

Το σοκαριστικό περιστατικό, μεταδίδει το τοπικό μέσο Cretalive.gr, το οποίο επικαλείται πήγες της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το ελικόπτερο, όταν πήγε σε λιμνοδεξαμενή, σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, για να γεμίσει με νερό, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, υπάρχει η μαρτυρία πιλότου ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο να σταματά με μια δίκυκλη μηχανή και να μαζεύει πέτρες, προκειμένου να τις πετάξει στο ελικόπτερο.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρχές, που διεξάγουν έρευνες για να βρεθούν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Μιλώντας στο Cretalive, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, ανέφερε ότι επισήμως δεν έχει φτάσει σε αυτόν καμία σχετική καταγγελία ωστόσο, όπως επεσήμανε, έχει προχωρήσει σε μια πρώτη – ανεπίσημη έρευνα – από την οποία δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως έστειλε άμεσα άνθρωπο στην επίμαχη λιμνοδεξαμενή, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη κίνηση, ενώ τα ελικόπτερα, όπως είπε, ανεφοδιάζονταν κανονικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής ημέρας,  “οι λιμνοδεξαμενές και στα Δαμάνια και στα Αρμανώγεια εξυπηρετούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και οι άνθρωποι της περιοχής προσπαθούσαν με όλα τα μέσα που διέθεταν να βοηθήσουν

Φυσικά σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, αν αποδειχτεί ότι ισχύουν, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Πρέπει η αστυνομία να τις διερευνήσει και να μην στιγματίζεται μια ολόκληρη περιοχή“, κατέληξε ο κ. Κοκοσάλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα