Υπουργοί φλυαρούν, ο Μητσοτάκης προεδρεύει, τα προβλήματα θεριεύουν…

Διαβάζεται σε 3'
Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου)
Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Rafiq Maqbool

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κάνουν φλύαρες διαπιστώσεις και προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, αλλά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και θεριεύουν.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δέχτηκαν ένα γερό χαστούκι στις ευρωεκλογές. Οι ψηφοφόροι τούς είπαν ότι, μετά την περσινή δεύτερη εκλογική νίκη τους, επαναπαύθηκαν και δεν έλυσαν κανένα από τα σοβαρά προβλήματά τους. Γι’ αυτό και ήρθε το 28%. Κι αν νομίζουν ότι, επειδή δεν έχουν αντιπολίτευση, δεν έχει και παρακάτω, είναι γελασμένοι.

Παρά τις απανωτές δηλώσεις με βασικό μοτίβο «πήραμε το μήνυμα», φαίνεται ότι συμβαίνει το αντίθετο. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κάνουν φλύαρες διαπιστώσεις και προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, αλλά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και θεριεύουν.

  1. Η ακρίβεια στα βασικά είδη παραμένει ακλόνητη. Και ο αρμόδιος υπουργός συγκαλεί συσκέψεις με τους περιφερειάρχες, κάνει δηλώσεις του τύπου «η αποκλιμάκωση των τιμών είναι υπόθεση όλων μας» και πείθει τον πρωθυπουργό να λέει ότι «έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση των τιμών  στα σούπερ μάρκετ». Πρόκειται για απόπειρα παραπλάνησης των καταναλωτών, η οποία δεν πιάνει. Διότι, σε αντίθεση με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, οι καταναλωτές πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν και όχι για να δώσουν «παραστάσεις».
  2. Πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Ενέργειας, διαφημίζοντας τα χρωματιστά τιμολόγια  ρεύματος, μας προέτρεπε να προτιμήσουμε το πράσινο(κυμαινόμενο). Τώρα που οι τιμές της ενέργειας έχουν πάλι την ανιούσα, ο ίδιος υπουργός λέει ότι πρέπει να πάμε στα μπλε(σταθερά). Ουδείς μπορεί να καταλάβει-πλην, ίσως, του υπουργού- πώς  ο καταναλωτής πρέπει να μεταβληθεί σε ειδήμονα περί τα ενεργειακά και να αλλάζει τιμολόγιο και πάροχο από μήνα σε μήνα. Και πώς γίνεται, διάβολε, σε μια χώρα που(μας λένε ότι) κάνει ρεκόρ παραγωγής από τον ήλιο(φωτοβολταϊκά), οι καταναλωτές της να πληρώνουν μια από τις ακριβότερες τιμές κιλοβατώρας στην Ευρώπη;
  3. Τα κρατικά νοσοκομεία πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό,  οι λίστες αναμονής για τα χειρουργεία όλο και μεγαλώνουν. Κι ο αρμόδιος υπουργός, όταν δεν απειλεί τους γιατρούς που δεν πάνε να κάνουν εφημερίες, ασχολείται με τη Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες, μπας και του κλέψει όλη τη δόξα ο Σαμαράς.

Και ο πρωθυπουργός; Αντί να  βάλει σιωπητήριο, αντί να πει στους υπουργούς του να μιλάνε μόνο όταν έχουν κάτι ουσιώδες να πουν, δηλαδή όταν έχουν δώσει χειροπιαστή λύση σε ένα πρόβλημα, τους συναγωνίζεται σε προπαγανδιστικές δηλώσεις, με κυριακάτικους (φεϊσμπουκικούς) «απολογισμούς», που περιγράφουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που βιώνουν οι πολίτες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του εξακολουθούν να ζουν σε δικό τους κόσμο, στον κόσμο του 40% και όχι του 28%. Όταν το καταλάβουν και ο κ. Μητσοτάκης ακούσει όσους συμβουλάτορες τού λένε να φτιάξει άλλον εκλογικό νόμο, γιατί με τον σημερινό δεν παίρνει  ξανά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε το 28% των ευρωεκλογών μπορεί να τους  φαίνεται θηριώδες. Έχει ακόμα παρακάτω.

Αν νομίζουν ότι θα κυβερνούν εσαεί ανενόχλητοι, επειδή θα έχουν απέναντί τους άχρηστους αντιπάλους, ας αλλάξουν πλευρό…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα