Ο “Βαγγέλης”, ο “Αρκούδος” και ο αντίπαλος “Θαμνάκιας” των μαφιόζων χούλιγκαν

Διαβάζεται σε 4'
Μεταγωγή μελών της Greek Mafia
Μεταγωγή μελών της Greek Mafia intime

Από τις συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, προέκυψε ότι πρώην μεγάλο αφεντικό τους ήταν ο γνωστός και ως “Βαγγέλης” που εκτελέστηκε στο πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στην περιοχή του Νέου Κόσμου τον περασμένο Ιανουάριο.

Τη σχέση μεταξύ μαφίας και οργανωμένων χούλιγκαν ομάδων ανέδειξε για ακόμη μία φορά η ΕΛ.ΑΣ. μετά την εξάρθρωση της νέας πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης. Τέσσερις από τους 74 συλληφθέντες για τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ αντιπάλων πλευρών χούλιγκαν του Παναθηναϊκού προέκυψε πως ήταν ηγετικά μέλη της οργάνωσης που εκβίαζε καταστήματα, έβαζε βόμβες, πουλούσε προστασία και διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τις συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, προέκυψε ότι πρώην μεγάλο αφεντικό τους ήταν ο γνωστός και ως «Βαγγέλης» που εκτελέστηκε στο πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στην περιοχή του Νέου Κόσμου τον περασμένο Ιανουάριο. Πλέον τα ηνία τα είχε αναλάβει ένας σεσημασμένος κακοποιός και χούλιγκαν με το ψευδώνυμο «Αρκούδος» κάτω από την σκέπη γνωστού βαρυποινίτη της «Greek Mafia» που βρίσκεται σε πόλεμο με τον νονό των νοτίων προαστίων, γνωστό με το ψευδώνυμο «θαμνάκιας».

Μέλη της οργάνωσης βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές άλλωστε για την βόμβα σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα που ήταν μέρος αυτής της διαμάχης.

Από την μέχρι τώρα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, έχουν εξιχνιασθεί 78 εκβιάσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 5 εμπρησμοί και μία περίπτωση σωματικής βλάβης, ενώ κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, μεταξύ των άλλων, βρέθηκε κυριολεκτικά ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ανάμεσα σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως το οπαδικό επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τα μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν με χειροβομβίδα στις 5 Σεπτεμβρίου, σε πολυκατοικία στου Γκύζη, όπου διέμεναν δύο οργανωμένοι οπαδοί της ίδιας ομάδας σε αντίπαλο σύνδεσμό όμως, αλλά και μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε καταστήματα αλυσίδας ψητοπωλείων που εκβίαζαν, ακόμα και με την παρουσία υπαλλήλων μέσα σε αυτά.

Χαρακτηριστικά της δράσης τους είναι τα ανατριχιαστικά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας:

Τα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης είχαν στήσει μάλιστα μηχανισμό «Ομάδας Συναγερμού» όπως αποκαλούσαν τις ομάδες κρούσης που είχαν στήσει για μαζικές επεμβάσεις όπου προκαλούνταν επεισόδια σε νυχτερινά κέντρα και Strip Show που παρείχαν «προστασία». Σε κάποιες περιπτώσεις αναλάμβαναν και τη συνοδεία προέδρων ομάδων μικρότερων συλλόγων έναντι αμοιβής, ενώ ήταν έτοιμοι ακόμα και να χρησιμοποιήσουν όπλα όπως χαρακτηριστικά προέκυψε από την συνομιλία μεταξύ δύο μελών που κατέγραψαν οι Αρχές.

Μέλος οργάνωσης: «Άμα βγάλεις το όπλο και δεν ρίξεις… Είναι ντροπή, είναι… χάνεις πόντους, κατάλαβες; Άμα βγάλω εγώ όπλο, πρέπει να ρίξω, δεν έχει σημασία, πρέπει να ρίξω. Αλλιώς εεε…, αλλιώς χάνω πόντους, πως να στο πω. Το βράδυ ρίχνεις. Όχι στον αέρα, ρίχνεις κανονικά σου λέω».

Τα μέλη της οργάνωσης επεδείκνυαν την δύναμή τους ακόμα σε κεντρικά σημεία περιοχών όπως η Νέα Ερυθραία όπου συγκεντρώνονταν τα Σαββατοκύριακα έξω από εμπορικό κέντρο της περιοχής, γνωστή και ως «νησί» στους νέους, όπου παρείχαν προστασία σε πλήθος καταστημάτων του συγκροτήματος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα