Ισραήλ: Τα μισά ηγετικά στελέχη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς έχουν “εξουδετερωθεί”

Διαβάζεται σε 1'
Χαμάς
Χαμάς AP

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το το ήμισυ των ηγετικών στελεχών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς έχει “εξουδετερωθεί”. Να αυξηθεί η πίεση προς της Χαμάς ζητά ο Νετανιάχου.

Περίπου το ήμισυ των ηγετικών στελεχών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς έχει “εξουδετερωθεί”, ενώ σχεδόν 14.000 μαχητές έχουν σκοτωθεί ή αιχμαλωτιστεί από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Ο στρατός τόνισε ότι «εξουδετέρωσε» ανώτερους διοικητές – συμπεριλαμβανομένων διοικητών ταξιαρχιών, διοικητών ταγμάτων και διοικητών λόχων – και σκότωσε χιλιάδες μαχητές, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νετανιάχου: Να αυξηθεί περαιτέρω η πίεση στη Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκρινε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει «να αυξήσει περαιτέρω την πίεση» κατά της Χαμάς, μετά από εννέα μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς τελεί υπό πίεση. Δέχεται αυξανόμενη πίεση γιατί της προκαλούμε κακό, εξουδετερώνουμε τους ανώτατους διοικητές της και χιλιάδες τρομοκράτες της (…) Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή να αυξήσουμε την πίεση ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μια τελετή στο Όρος Χερτζλ στην Ιερουσαλήμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα