Επιτροπή Θεσμών: Το “σκοτεινό βέτο” βουλευτών της ΝΔ για επιστήμονα

Διαβάζεται σε 1'
Βουλή
Βουλή EUROKINISSI

Βουλευτές της πλειοψηφίας δεν επιθυμούν για πρόεδρο στο Εποπτικό Συμβούλιο της της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής την Κ. Φουντελάκη επειδή ήταν εκ των συντακτών του νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

Αναβλήθηκε αιφνιδίως, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με ημερήσια διάταξη την ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής των προτεινόμενων για το διορισμό των μελών στις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Αντιπροέδρου στο Εποπτικό Συμβούλιο της της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν βέτο για την Πρόεδρο και καθηγήτρια Νομικής Κ. Φουντεδάκη με το επιχείρημα ότι εκ των συντακτών του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόκειται για ιδιαίτερο σοβαρό ζήτημα από τη στιγμή που γίνεται σαφές ότι μία επιστήμονας αντιμετωπίζεται με τρόπο…ρεβανσιστικό μόνο και μόνο γιατί συνέταξε προηγούμενο νομοσχέδιο με το οποίο πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας διαφώνησαν.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι Κρατικός Φορέας που εισηγείται σχετικά με τους επιστημονικούς, νομικούς, και δεοντολογικούς όρους της παροχής υπηρεσιών Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ελέγχει την τήρησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα