Αυτό το σνακ στην Ιαπωνία μπορείτε να το φάτε μόνο αν είστε πάνω από 18 και με παρέα

Διαβάζεται σε 3'
Μαθητές Λυκείου στην Ιαπωνία
Μαθητές Λυκείου στην Ιαπωνία (φωτογραφία αρχείου) iStock

Σνακ η κατανάλωση του οποίου συνοδεύεται από πολλές προειδοποιήσεις και απαγορεύσεις έστειλε στο νοσοκομείο δεκατέσσερις μαθητές Λυκείου.

Δεκατέσσερις μαθητές λυκείου στο Τόκιο μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση σνακ, το οποίο έφερε στο σχολείο ένας συμμαθητής τους.

Πρόκειται για τα “σούπερ πικάντικα” πατατάκια της εταιρείας Isoyama Corp, ο ιστότοπος της οποίας είναι γεμάτος προειδοποιήσεις για όσους μπορεί να θελήσουν να δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πατατάκια.

Περίπου 30 μαθητές έφαγαν τα πατατάκια, όπως ανέφεραν τοπικά μέασα ενημέρωσης και σύντομα, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να παραπονιούνται για ναυτία και οξύ πόνο γύρω από το στόμα τους, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική και η αστυνομία για επείγουσα βοήθεια.

Τα 13 κορίτσια και ένα αγόρι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν τις αισθήσεις τους και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ελαφρά συμπτώματα.

Η εταιρεία που παρασκευάζει το σνακ εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη για την “όποια αναστάτωση” προκάλεσε και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους μαθητές.

Με μία γρήγορη επίσκεψη στην ιστοσελίδα της εταιρείας, θα δει κανείς προειδοποιήσεις με τις οποίες “απαγορεύει” σε όσους είναι κάτω των 18 ετών να καταναλώνουν τα πατατάκια, τα οποία ονομάζονται “R 18+ curry chips“, λόγω του πόσο πικάντικα είναι – και προειδοποιεί ακόμη και όσους αγαπούν τα καυτερά φαγητά να τα “τρώνε με προσοχή”. Τα πατατάκια είναι “τόσο πικάντικα που μπορεί να σας προκαλέσουν πόνο”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η πικάντικη γεύση προέρχεται από το ισχυρό “πιπέρι-φάντασμα“, που καλλιεργείται στη βορειοανατολική Ινδία, όπου είναι γνωστό ως bhut jolokia. Αν και χρησιμοποιείται σε συνταγές στην Ινδία και αλλού, είναι γνωστό ότι είναι από τα πιο καυτερά τσίλι στον κόσμο.

Η ιαπωνική εταιρεία, μάλιστα, συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην “τρώνε τα τσιπς όταν είναι μόνοι τους” και λέει ότι μπορεί να προκαλέσουν διάρροια αν καταναλωθούν “υπερβολικά”.

Τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και αδύναμο στομάχι “απαγορεύεται απολύτως” να τρώνε τα πατατάκια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας και προειδοποιεί ακόμα τους ανθρώπους που έχουν κοψίματα στα δάχτυλά τους να είναι προσεκτικοί κατά το άνοιγμα των πακέτων.

Όσοι είναι “δειλοί ή πολύ φοβισμένοι” αποθαρρύνονται επίσης να δοκιμάσουν το σνακ.

Ένα δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης ανέφερε ότι ένας από τους μαθητές, ένα αγόρι, έφερε τα πατατάκια στο σχολείο “για πλάκα”.

Απαντώντας στην είδηση για τις νοσηλείες, ορισμένοι χρήστες του X δημοσίευσαν ένα “πικάντικο μετρητή” για να δείξουν πόσο καυτερά ήταν τα πατατάκια, ενώ άλλοι μοιράστηκαν βίντεο με την αγωνιώδη εμπειρία της κατανάλωσής τους.

Χρήστης του διαδικτύου μάλιστα δοκίμασε τα πατατάκια και ανάρτησε το βίντεο στο X, όπου φαίνεται να συσπάται, ενώ το περιγράφει ως “επώδυνο” και λέει ότι του θυμίζει τη φορά που είχε πέτρες στα ούρα.

Ο ιδιοκτήτης του X, Έλον Μασκ, σχολίασε την ανάρτηση ότι τα συγκεκριμένα πατατάκια πρέπει να είναι πικάντικα σε άλλο επίπεδο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα