Μετεωρίτης πέρασε δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας πριν εκραγεί πάνω από το Μανχάταν

Διαβάζεται σε 2'
Μετεωρίτης πέρασε δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας πριν εκραγεί πάνω από το Μανχάταν
Μετεωρίτης εμφανίστηκε στον ουρανό της Νέας Υόρκης iStock

Κάτοικοι της Νέας Υόρκης παρατήρησαν μια πύρινη σφαίρα, έναν μετεωρίτη στον ορίζοντα της πόλης. Η NASA εξήγησε γιατί της διέφυγε.

Το πρωί της Τρίτης ένας μετεωρίτης εμφανίστηκε στον ουρανό της Νέας Υόρκης. Ταξίδεψε εκατομμύρια χιλιάδες χιλιόμετρα, κατάφερε να περάσει στην ατμόσφαιρα της Γης, εντοπίστηκε να περνάει δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας, πριν ‘κατευθυνθεί’ δυτικά προς το Νιου Τζέρσι και τελικά εκραγεί 46 χιλιόμετρα πάνω από το Midtown Manhattan.

Η NASA δήλωσε άγνοια

Το Meteor Watch της NASA παρουσίασε όλη τη διαδρομή του fireball, όπως αναφέρθηκε στη δημοσίευση που έγινε στο Facebook. Διευκρινίστηκε ότι η υπηρεσία δεν εντοπίζει ό,τι κυκλοφορεί στο διάστημα.

Ναι, έχει δημιουργήσει λογισμικό καταγραφής αντικειμένων που πετούν κοντά στη Γη και αποτελούν απειλή «αλλά μικροί βράχοι σαν αυτόν, που έχουν διάμετρο μόνο 30 εκατοστά είναι ανίκανοι να επιβιώσουν μέfχρι να πέσουν στο έδαφος.

Προς το παρόν δεν μπορούμε να παρακολουθούμε πράγματα τόσο μικρά σε σημαντικές αποστάσεις από τη Γη, επομένως μαθαίνουμε για τέτοια συμβάντα, όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και δημιουργούν έναν μετεωρίτη ή ένα fireball».

Εξηγήθηκε και ότι η τροχιά έγινε βάσει των αναφορών που έκαναν άνθρωποι που ισχυρίστηκαν ότι είδαν τη βολίδα ή πως άκουσαν την έκρηξη της. «Υπήρχε βέβαια, κάποια στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή περίπου την ίδια στιγμή, κάτι που μπορεί επίσης να εξηγήσει τον θόρυβο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα