Φωτιά στο Σοφικό: Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες – Ήχησε το 112

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας
Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/AΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, στην περιοχή του Σοφικού. Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (17/07) και βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άγιο Βλάση Κορινθίας, στην περιοχή Σοφικό, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου – Κορίνθου.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: “Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών“.

Σύμφωνα με το ekorinthos.gr, η φωτιά φαίνεται να αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται ανεξέλεγκτα καίγοντας συμπαγές πευκοδάσος, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την Επίδαυρο. Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί σπίτια αλλά ούτε και την κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή του η κατασκήνωση καθησύχασε τους γονείς αναφέροντας πως η φωτιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού βρίσκεται μακριά από τις εγκαταστάσεις του camp.

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Η φωτιά που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού βρίσκεται μακριά από τις δικές μας εγκαταστάσεις, δεν κινδυνεύουμε δεν υπάρχει καπνός και έχουν μεταβεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις“, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης The Ranch στο Σοφικό
Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης The Ranch στο Σοφικό Instagram@instaranch
Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας
Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/AΠΕ-ΜΠΕ
Φωτιά στο Σοφικό
Φωτιά στο Σοφικό korinthostv.gr

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42 και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 120 πυροσβέστες με 32 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 19 εναέρια μέσα, ανάμεσά τους και 2 συντονιστικά.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ.

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός υπέστησαν θλαστικά τραύματα και ένας εποχικός πυροσβέστης έπαθε εγκαύματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή τους στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Φωτιά στο Σοφικό: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Σημειώνεται επίσης, πως σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων, για τη διευκόλυνση των πολιτών καθώς και την ασφαλή μετακίνησή τους, η μετακίνηση προς τον Δήμο ή προς τον Ισθμό επιτρέπεται μέσω Ναυπλίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα