Μαρίνα Σάττι: Ο πατέρας της, η ελληνική σημαία και οι νεκροί της Μεσογείου στο ανατριχιαστικό videoclip του “Ah THALASSA”

Διαβάζεται σε 2'
Μαρίνα Σάττι
Μαρίνα Σάττι YouTube

Η Μαρίνα Σάττι οπτικοποιεί ακόμα ένα τραγούδι από το άλμπουμ “P.O.P” και το ανατριχιαστικό videoclip είναι μία σκληρή υπενθύμιση ότι ο “υγρός τάφος” της Μεσογείου έχει γίνει το αιώνιο σπίτι για δεκάδες χιλιάδες “ανώνυμους” ανθρώπους.

Μία τυπική μέρα σε μία ειδυλλιακή παραλία: Μία παρέα νέων διασκεδάζει ακούγοντας μουσική από το αυτοκίνητο. Ένας πλανόδιος πουλάει ντόνατ και κουλούρια. Άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία, διαβάζουν το βιβλίο τους δίπλα στο κύμα και μαμάδες φωτογραφίζουν τα παιδιά τους την ώρα που κάνουν τις πρώτες τους βουτιές. Εικόνες γνώριμες και άκρως ελληνικές που και φέτος θα δούμε γύρω μας.

Είναι όμως μόνο αυτό;

Το νέο βίντεο κλιπ για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι, “Ah THALASSA“, δεν μένει μόνο στις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά γίνεται ένα βίντεο – υπενθύμιση ότι οι θάλασσές μας έχουν γίνει το αιώνιο σπίτι για δεκάδες χιλιάδες “ανώνυμους” ανθρώπους, ότι η Μεσόγειος είναι ένα υγρό νεκροταφείο ψυχών.

Ο Cyprien Clément-Delmas που υπογράφει τη σκηνοθεσία του videoclip κάνει γκρο πλαν στους φράχτες, στα σωσίβια και στα σπαράγματα ανθρώπινης ζωής που επιπλέουν στις θάλασσες που κολυμπάμε και που δεν βλέπουμε ή δεν θυμόμαστε.

Και αυτό πετυχαίνει η Μαρίνα Σάττι με την αιθέρια αυτή μπαλάντα, που αφιερώνει στον πατέρα της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, λίγες ημέρες πριν η καλλιτέχνιδα εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision 2024 εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το “ZARI”: Στρέφει τον προβολέα σε μία συνεχιζόμενη τραγωδία και υποκλίνεται στα χιλιάδες θύματα πολέμων, διώξεων, βίας που δεν βρήκαν καταφύγιο στη στεριά της Δύσης.

Το videoclip ολοκληρώνεται και στην οθόνη εμφανίζονται αριθμοί που σοκάρουν. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον 29.984 άνθρωποι πέθαναν στη Μεσόγειο. 1.274 ήταν παιδιά“.

…Χωρίς αγάπη Δεν θέλω εδώ να ζήσω στη στεριά

Μα εσύ είσαι τόσο ατάραχη θάλασσα μου

Γυαλί που καθρεφτίζεις πουλιά

Μα εγώ είμαι κύμα…“.

Δείτε το videoclip:

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό, η τραγουδίστρια και η Madhouse Records θα δωρίσουν τα έσοδά τους από το νέο βίντεο-κλιπ με τίτλο “Αχ, θάλασσα” για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα