Τέμπη: Νέες διώξεις για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας

Διαβάζεται σε 1'
Συγγενείς και φίλοι τιμούν τη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά την τραγωδία, στον τόπο του δυστυχήματος στην Κεντρική Ελλάδα, στις 28 Φεβρουαρίου 2024.
Συγγενείς και φίλοι τιμούν τη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά την τραγωδία, στον τόπο του δυστυχήματος στην Κεντρική Ελλάδα, στις 28 Φεβρουαρίου 2024. SOOC

Δίωξη σε 4 πρόσωπα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας που αφορά την διαμόρφωση του χώρου μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας κατά 4 προσώπων για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διώξεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντί εισαγγελέας Εφετών, μετά τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων.

Τα πρόσωπα που διώκονται είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Οι διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν ενέργειες που έκαναν οι 4 υπηρεσιακοί παράγοντες σε σχέση με την διαμόρφωση του χώρου, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η διάταξη (το αποτέλεσμα της έρευνας) θεωρείται συναφής με τη δικογραφία για τα Τέμπη και για το λόγο αυτό διαβιβάζεται στην εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Σημειώνεται πως ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ήδη διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, που αφορά τη μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τους χειρισμούς στο σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα