Δέσποινα Βανδή: Τι συνέβη με τη συναυλία της στην Τουρκία – Η ακύρωση και οι αντιδράσεις

Διαβάζεται σε 3'
Δέσποινα Βανδή
Δέσποινα Βανδή PAPADAKIS PRESS

Για ποιο λόγο η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τελευταία στιγμή τη συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας. Οι αιχμηρές δηλώσεις της δημάρχου.

Στην ακύρωση της συναυλίας της στο Τσεσμέ της Σμύρνης στην Τουρκία, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης (17/07), προχώρησε η Δέσποινα Βανδή.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια ανακοίνωσε τη ματαίωση της συναυλίας της μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αιτιολογώντας την απόφασή της, καθώς, όπως είπε, δόθηκε πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση, κάτι με το οποίο δεν ήταν σύμφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) που διοργάνωνε τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, είχε αναρτήσει στον χώρο της εκδήλωσης αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στην ανάρτησή της η Δέσποινα Βανδή έγραψε χαρακτηριστικά:

“Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας, που αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως “συναυλίας”, δίνοντάς της μία απαγορευμένη και μία μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατόν να συμβεί”.

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της Σμύρνης

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV, αντί για τη Δέσποινα Βανδή, στην εκδήλωση εμφανίστηκε η χορωδία του TEV. Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, η οποία προχώρησε σε δηλώσεις για την ακύρωση της συναυλίας και δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν”.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως: “Κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα”.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Λαλ Ντενιζλί δημοσίευσε απόσπασμα από τις δηλώσεις της και συνόδευσε το βίντεο με τη λεζάντα: Κανείς δεν θα τολμούσε να κατεβάσει ούτε τη σημαία ΜΑΣ ούτε τη σημαία του ΑΤΑΤΟΥΡΚ! Ο καθένας θα ξέρει τη θέση του!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα