Tinder - Queer edition Istockphoto / Θεοδώρα Κρινή

ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ TINDER – QUEER EDITION

Πέντε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μοιράζονται τα πιο προβληματικά ραντεβού τους μέσω Tinder.

Η αναζήτηση συντρόφου μέσω εφαρμογών όπως το Tinder μπορεί να είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και πολλές φορές αυτές οι εκπλήξεις δεν είναι ευχάριστες.

Στο προηγούμενο επεισόδιο του προγράμματός μας, σταθήκαμε σε πέντε ραντεβού μέσω της εφαρμογής που πήγαν απροσδόκητα κακά.

Πάμε τώρα να δούμε και την queer edition;

Σε αυτό το ρεπορτάζ, πέντε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μοιράζονται τις πιο προβληματικές και άβολες στιγμές τους από ραντεβού μέσω dating app, τα οποία σίγουρα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν.

Μέσα από τις μαρτυρίες τους, ξεδιπλώνονται οι δυσκολίες και τα απρόοπτα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να βρουν το ιδανικό ταίρι ή ένα άτομο για να περάσουν καλά, κάνοντας σεξ, αλλά και οι ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές οι εμπειρίες.

ΠΕΝΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ TINDER ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ – QUEER EDITION

“Έκανε χαμό στο μαγαζί, χωρίς καμία αφορμή”

Γιώργος, 29 ετών.

2022. Ματσάρω με πολύ όμορφο αγόρι και ετοιμάζομαι για το ραντεβού με ενθουσιασμό. Είχα γνωρίσει τον ας τον πούμε Νίκο στο Tinder, και οι συζητήσεις μας πολύ ενδιαφέρουσες. Κανονίσαμε να βρεθούμε σε ένα μπαρ που είχε και live μουσική. Όταν φτάσαμε, όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Η μουσική ήταν υπέροχη και ο Νίκος ήταν χαρούμενος και ευδιάθετος.

Καθώς περνούσε η ώρα, ο Νίκος άρχισε να πίνει αρκετά. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά μετά από μερικά ποτά άρχισε να γίνεται επιθετικός λεκτικά τόσο απέναντί μου, όσο και απέναντι σε αγνώστους στο μπαρ. Η κατάσταση κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα. Ξαφνικά, άρχισε να φωνάζει και να κάνει σκηνή, κατηγορώντας τους γύρω μας ότι μας κοίταζαν επίμονα επειδή είμαστε γκέι. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, λέγοντάς του ότι κανείς δεν μας κοιτάζει, αλλά εκείνος συνέχισε να φωνάζει και να προκαλεί αναστάτωση.

Στο αποκορύφωμα του δράματος, άρχισε να λέει προσβλητικά πράγματα για μένα, όπως ότι είμαι πολύ ντροπαλός και πως φοβάμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου… Η κατάσταση είχε ξεφύγει εντελώς, και όλα τα βλέμματα ήταν πάνω μας. Πώς να μην είναι βέβαια; Τελικά, ο σερβιτόρος μας πλησίασε και μας ζήτησε ευγενικά να φύγουμε. Ένιωσα τρομερή ντροπή. Το ραντεβού μας ολοκληρώθηκε με έναν έντονο τσακωμό έξω από το μπαρ, και μετά έφυγα νιώθοντας απαίσια για όλα όσα είχα ζήσει εκείνο το βράδυ. Αυτό ήταν μακράν το πιο τραγικό ραντεβού που έχω βγει ποτέ.

“Με συνέκρινε με την πρώην της”

Αλεξάνδρα, 25 ετών.

Πριν κανέναν εξάμηνο συνάντησα μια κοπέλα που φαινόταν ενδιαφέρουσα στο Tinder. Είχαμε κανονίσει να βγούμε για ένα ποτό σε ένα χαλαρό μπαρ κοντά στο σπίτι μου. Στην αρχή όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά. Μιλούσαμε για τις δουλειές μας, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά μας. Μέχρι που άρχισε να με ρωτάει για την προσωπική μου ζωή και τις προηγούμενες σχέσεις μου με έναν τρόπο αδιάκριτο.

Αρχικά, προσπάθησα να απαντήσω με διακριτικότητα, αλλά εκείνη συνέχισε να πιέζει. Καθώς περνούσε η ώρα, έγινε εμφανές ότι προσπαθούσε να με συγκρίνει με την πρώην της. Έλεγε πράγματα όπως, “η πρώην μου δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο” ή “αυτό μου θυμίζει πολύ την πρώην μου”. Όταν της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει να συζητήσουμε για το παρελθόν και ότι θα προτιμούσα να εστιάσουμε στη δική μας συζήτηση, έγινε εριστική και άρχισε να με κατηγορεί ότι δεν έχω κατανόηση.

Το ραντεβού τελείωσε άδοξα όταν της είπα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω με αυτή την ένταση. Έφυγα από το μπαρ νιώθοντας ψυχολογικά εξαντλημένη. Εννοείται πως δεν ξαναμιλήσαμε μετά από εκείνο το βράδυ.

“Έκανε σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες”

Δημήτρης, 32 ετών.

Βγήκα για καφέ με έναν τύπο που φαινόταν να έχουμε πολλά κοινά από το chat. Από τα πρώτα μηνύματα, είχαμε συμφωνήσει ότι και στους δυο αρέσουν τα ταξίδια, η ροκ μουσική και η μαγειρική. Όταν βρεθήκαμε, αρχικά η συζήτηση ήταν ευχάριστη και ενδιαφέρουσα. Όμως, κατά τη διάρκεια του ραντεβού, άρχισε να κάνει συνεχώς υποτιμητικά σχόλια για τις γυναίκες, ότι δεν οδηγούν καλά, ότι δεν είναι μαθηματικά μυαλά και άλλα τέτοια θλιβερά.

Αισθάνθηκα πολύ άβολα και ήθελα να φύγω γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να έχω οποιαδήποτε σχέση με άτομα που έχουν τέτοιες απόψεις. Όταν του είπα ότι τα σχόλιά του ήταν απαράδεκτα και ότι δεν έπρεπε να μιλάει έτσι για τις γυναίκες, είπε ότι “έκανε πλάκα”. Προσπάθησα να εξηγήσω πόσο προσβλητικό ήταν αυτό που έλεγε, αλλά εκείνος συνέχισε να το παίρνει ελαφριά, υποτιμώντας τη σημασία των λέξεων που είχε χρησιμοποιήσει.

Δεν άντεξα περισσότερο, σηκώθηκα και έφυγα, λέγοντάς του ότι μπορώ να συνεχίσω το ραντεβού μαζί του. Πολύ αμήχανη κατάσταση, αλλά δεν το μετανιώνω σε καμία περίπτωση, έκανα το σωστό.

“Μια από τις πιο ψυχοφθόρες εμπειρίες που έχω βιώσει ποτέ”

Κάτια, 30 ετών.

Ένα από τα χειρότερα ραντεβού που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου έλαβε χώρα πριν 2 χρόνια. Είχαμε γνωριστεί με ένα συνομήλικό μου στο Tinder και μετά από μερικά μηνύματα, συμφωνήσαμε να βρεθούμε για καφέ. Στο προφίλ μου έγραφα ότι είμαι τρανς γυναίκα. Όχι επειδή θα πρέπει να δώσω αναφορά, αλλά επειδή δεν θέλω να έρθω αντιμέτωποι με άτομα τα οποία θα σοκαριστούν διαπιστώνοντας πως το date τους είναι μια τρανς γυναίκα. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βγαίνεις με κάποιο άτομα και να αντιδρά περίεργα λόγω της ταυτότητας φύλου σου. Αντιθέτως, είναι πληγωτικό, σοκαριστικό και τραυματικό.

Βγήκαμε λοιπόν και από την πολύ αρχή, ο τύπος φαινόταν φιλικός και ενδιαφερόταν να μάθει για μένα. Όμως, καθώς η συζήτηση προχωρούσε, άρχισε να κάνει αδιάκριτες ερωτήσεις για τη διαδικασία της φυλομετάβασής μου. Ρωτούσε πράγματα όπως, “Πόσο καιρό πήρε;” και “Πώς είναι να ζεις ως τρανς γυναίκα;” και άλλα τέτοια άκρως παραβιαστικά και άβολα.

Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι αυτές οι ερωτήσεις ήταν πολύ προσωπικές και ότι δεν ήθελα να συζητήσω λεπτομέρειες για αυτή τη διαδικασία σε ένα πρώτο ραντεβού. Εκείνος όμως επέμεινε, λέγοντας ότι έχει “απλώς περιέργεια” και ότι θα ήθελε να καταλάβει καλύτερα την κατάσταση. Αυτό με έκανε να νιώσω εξαιρετικά άβολα και εκτεθειμένη. Αισθάνθηκα ότι δεν με έβλεπε ως άνθρωπο, αλλά ως ένα είδος θεάματος.

Όταν προσπάθησα να αλλάξω θέμα, επέμεινε να μιλήσουμε για την “εμπειρία” μου και ότι “είναι οκ με αυτό”, κάτι που με έκανε να νιώσω ακόμα πιο αμήχανα. Τελικά, σηκώθηκα και έφυγα χωρίς να πω πολλά, νιώθοντας ότι η αξιοπρέπειά μου είχε καταπατηθεί. Ήταν μια από τις πιο ψυχοφθόρες εμπειρίες που έχω βιώσει ποτέ και με έκανε να αναρωτηθώ αν αξίζει να συνεχίσω να ψάχνω σύντροφο μέσω εφαρμογών. Πλέον, είμαι πολύ προσεκτική και φροντίζω να βάζω τα όριά μου σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, πριν καν βγω με κάποιον.

“Με υποτιμούσε για την εμφάνιση και τα ρούχα μου”

 Δημήτρης, 28 ετών.

Το πρώτο μου ραντεβού μέσω Tinder. Πριν 8 χρόνια. Είχα κανονίσει να βγούμε για καφέ με ένα παιδί που είχα γνωρίσει μέσω της εφαρμογής. Η συζήτηση μέσω μηνυμάτων ήταν OK και είχα ενθουσιαστεί που θα τον συναντούσα από κοντά. Όμως, μόλις βρεθήκαμε και καθίσαμε, άρχισε να με κοιτάζει από πάνω μέχρι κάτω με έναν τρόπο που με έκανε να νιώθω άβολα.

Μετά από λίγα λεπτά, ξεκίνησε να κάνει υποτιμητικά σχόλια για την εμφάνισή μου. Μου είπε ότι πρέπει να προσέξω τα κιλά μου γιατί “δεν είναι ελκυστική η εικόνα μου” και ότι το ντύσιμό μου είναι πολύ απλό. Αρχικά, προσπάθησα να αγνοήσω τα σχόλια αυτά, αλλά δεν το έκοβε.. Με ρωτούσε γιατί δεν φοράω ρούχα από γνωστές μάρκες και μου είπε ότι “θα έπρεπε να επενδύσω περισσότερο στην εμφάνισή μου αν θέλω να αρέσω”. Η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δυσάρεστη, και ένιωθα πολύ άσχημα. Ήθελα να φύγω, αλλά δεν το έκανα.

Έκατσα στο ραντεβού γιατί με το μυαλό που είχα τότε, προσπαθούσα να δω τα θετικά του, τα οποία δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα… Τώρα, όμως, μετανιώνω που δεν του είπα ένα “αριβεντέρτσι, φιλάκια” και ασχολήθηκα μαζί του, χάνοντας τον χρόνο μου. Παρέμεινα σε αυτό το ραντεβού να με υποτιμάει και να με μειώνει, ενώ θα έπρεπε να είχα φύγει αμέσως. Όσο ζούμε μαθαίνουμε βέβαια. Ευτυχώς, δεν ξαναβγήκα μαζί του. Κάτι είναι κι αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα