Μεγάλη φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης-Ζημιές σε σπίτια

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη. Εικόνα αρχείου
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη. Εικόνα αρχείου ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Φωτιά στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής καθώς ξέσπασε φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Εστάλη μήνυμα στους κατοίκους το 112.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων και 12 οχήματα της πυροσβεστικής.

Δύο από τα οχήματα και οχτώ πυροσβέστες είναι από τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του συμφώνου προέκτασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών.

Για τον περιορισμό της φωτιάς από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο, ενώ στις 13.40 στάλθηκε στους πολίτες της περιοχής από το 112 μήνυμα ενημέρωσης για τη φωτιά.

To κυρίως μέτωπο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό.

Oι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι πολύ συχνές αλλά ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνδράμουν τους πυροσβέστες στην κατάσβεση. Η κυκλοφορία στην περιοχή έχει διακοπεί.

UPDATE 15:34: Ζημιές σε τουλάχιστον 5-6 σπίτια έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση εντός του οικιστικού ιστού στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, ενώ είχε εκδοθεί «112» για την ετοιμότητα και όχι για την απομάκρυνση των κατοίκων, παρότι η φωτιά έφτασε στις αυλές σπιτιών.

Από το «112» εκδόθηκε μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Καστελάκια και Κούνδουρος, καθώς μπορεί να είναι ακόμη μακριά η φωτιά, ωστόσο έχει πάρει αυτή την κατεύθυνση και μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις από το Λαύριο και οι δασοκομάντος με ελικόπτερο, κρίθηκε απαραίτητη η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Επίσης, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν και αυτή την ώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση 60 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 19 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα