Πυροσβεστική: Η ενημέρωση για τις φωτιές – 48 συνολικά την Πέμπτη

Διαβάζεται σε 2'
Πυροσβεστική: Η ενημέρωση για τις φωτιές – 48 συνολικά την Πέμπτη
Η πυροσβεστική είναι alert και σήμερα. Eurokinissi

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως την Πέμπτη ξέσπασαν συνολικά 48 πυρκαγιές στο σύνολο της επικράτειας.

Συνολικά 48 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει την Πέμπτη στο σύνολο της επικράτειας σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής που δόθηκε το μεσημέρι.

Αναλυτικά, αυτή έχει ως εξής: “Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν εκδηλωθεί 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 44 από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή 4 πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η 3η κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή, εκδηλώθηκε σε μεικτή ζών με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις.
Γι’ αυτό εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά οι κάτοικοι της περιοχής. Η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.
Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 19 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλησίον της ίδιας περιοχής οι πυροσβεστικές δυνάμεις την ίδια χρονική στιγμή, αντιμετώπιζαν άλλη μια πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο την οποία και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ποίσσες στην νήσο Κέα. Εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112 αρχικά για την ενημέρωση και στη συνέχεια για την απομάκρυνση των κατοίκων, από τις περιοχές, Καστελάκια και Κούνδουρο προς Ποίσσες.

Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δασοκομάντος που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από Αθήνα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν επικίνδυνα την έναρξη των πυρκαγιών.Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα