Τόμας Μάθιου Κρουκς: Η ανατριχιαστική ανάρτηση που προμήνυε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
Τόμας Μάθιου Κρουκς
Τόμας Μάθιου Κρουκς 2024 Joe Lamberti/AP Photo

Η φράση που έγραψε στο Διαδίκτυο ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς πριν βρεθεί στη στέγη και ανοίξει πυρ κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Τι αναζητούν ακόμα οι Αρχές.

Με την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ να έχει κάνει τον τέως πρόεδρο έναν “ζωντανό μάρτυρα” και να του έχει δώσει τον πολυπόθητο αέρα νικητή στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, όλο και περισσότερα γίνονται γνωστά για τον 20χρονο δράστη της επίθεσης Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Ο 20χρονος Τόμας, το κίνητρο του οποίου δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη, δεν έκανε χρήση απειλητικής γλώσσας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, δεν ασχολούνταν με την πολιτική, παρ’ όλο που ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών και φέτος θα ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά, όπως μεταδίδει το CNN, o Κρουκς είχε μοιραστεί διαδικτυακά τα σχέδιά του για τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιούσε ο τέως πρόεδρος στην Πενσιλβάνια, όμως πιθανόν κανείς να μην έδωσε την απαιτούμενη προσοχή.

Όπως αναφέρει το μέσο, ο Τόμας Μάθιου Κρουκς έκανε μία ανατριχιαστική ανάρτηση στη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Steam γράφοντας ότι “η 13η Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου, παρακολουθήστε την εξέλιξή της“.

Ερευνητές προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για το τι έκανε ο Κρουκς τις ημέρες και τις ώρες που προηγήθηκαν της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου και σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, ο Κρουκς επισκέφθηκε δύο φορές την τοποθεσία της συγκέντρωσης του Τραμπ, το κινητό του τηλέφωνο περιείχε εικόνες τόσο του Τραμπ όσο και του προέδρου Τζο Μπάιντεν και το ιστορικό αναζήτησης του επίδοξου δολοφόνου περιλάμβανε ημερομηνίες του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών καθώς και μελλοντικές εκδηλώσεις του Τραμπ, δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Όσο όμως οι ερευνητές “χτενίζουν” τα φυσικά και ψηφιακά ίχνη του 20χρονου εξακολουθούν να αναζητούν αυτό που θα εξηγούσε γιατί ο 20χρονος ανέβηκε σε εκείνη τη στέγη, περίπου 140 μέτρα από τη σκηνή από όπου μιλούσε ο Τραμπ, με ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, το οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας του. Με λίγα λόγια, το κίνητρό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κρουκς, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της διοίκησης στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τετάρτη, πραγματοποιήσεις αναζητήσεις στο Διαδύκτυο σχετικά με τη διαταραχή μείζονος κατάθλιψης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα