Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης
Φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Δύο σπίτια και μία αποθήκη υπέστησαν ζημιές στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Ένας πυροσβέστης υπέστη αναπνευστικά προβλήματα.

Δύσκολη και η σημερινή ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία με 52 πυρκαγιές να ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Δυσκολότερες πυρκαγιές αυτές που εκδηλώθηκαν στη Θέρμη σε μεικτή ζώνη και στη Τζιά.

Στη Θέρμη που πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ήταν η τρίτη πυρκαγιά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή. Εκδηλώθηκε σε χαράδρα όπου δεξιά και αριστερά αυτής υπάρχουν διάσπαρτες οικίες. Εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα «112», ενώ δύο σπίτια και μια αποθήκη υπέστησαν ζημιές. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και διακομίστηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να την οριοθετήσουν σε δύο ώρες, προτού πάρει περαιτέρω διαστάσεις.

Στη Τζια η φωτιά ξέσπασε στις 13:54 σε χαμηλή βλάστηση και πήρε ταχύτατα διαστάσεις λόγω των δυσχερών συνθηκών.  Επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις, καθώς και 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και το Λιμενικό Σώμα. Στις 14:10 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στις 14:35 εκδόθηκε μήνυμα  απομάκρυνσης από την περιοχή Καστελάκια και Κούνδουρο προς Ποίσσες. Μετέβη  με σούπερ πούμα από την Αττική με μια ομάδα δασοκομάντος. Μιάμιση ώρα μετά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο.

Επιπλέον, αντιμετωπίστηκαν πυρκαγιές στη Στιμάγκα Κορινθίας, (νέα πυρκαγιά, όχι αναζωπύρωση) και ελέγχθηκε μέσα σε 15 λεπτά, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας, όπου ελέγχθηκε μέσα σε 20 λεπτά, στην τοπική κοινότητα Απραγγέλων στο Ζαγόρι, όπου ελέγχθηκε εντός μισής ώρας, στις Καλυθιές Ρόδου όπου ελέγχθηκε εντός 20 λεπτών και στην Δάφνη Νεμέας όπου επίσης αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα