Κτηνωδία στη Βέροια: Έσερνε σκύλο πίσω από αγροτικό αυτοκίνητο – Σοκαριστικό βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Σκύλος
Σκύλος ISTOCK

Άγριο περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Βέροια. Έδεσε τον σκύλο στο αγροτικό του αυτοκίνητο και τον έσερνε. Συνελήφθη και κατηγορείται για κακούργημα.

Συγκλονίζει το νέο άγριο περιστατικό κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στη Βέροια, με θύμα ένα σκύλο, ο οποίος σερνόταν πίσω από αγροτικό αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας έδεσε τον σκύλο του από το λαιμό, με σχοινί, στο αυτοκίνητό του και τον έσερνε για πολλά μέτρα, με το ζώο να είναι νεκρό και τον ίδιο να συλλαμβάνεται.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου, η οποία γνωστοποίησε το απάνθρωπο περιστατικό με βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, ο άνδρας θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακούργημα.

Από το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν προκύπτει εάν το σκυλί ήταν εν ζωή ή νεκρό, κάτι που θα προκύψει από την κτηνιατρική εξέταση.

Ο 84χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.

Βίντεο – Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου

“Ο οδηγός του αυτοκινήτου Τ. Σ. (ήταν και ιδιοκτήτης του ζώου) που έσερνε τον σκύλο έχει συλληφθεί και ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία. Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακούργημα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό και είχε δηλητηριαστεί.

Ωστόσο, το πιο προβληματικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο εν λόγω κύριος είχε υιοθετήσει προ επταετίας σκύλο και του είχε αφαιρεθεί με εισαγγελική εντολή λόγω των πολύ κακοποιητικών συνθηκών που ζούσε, ήταν δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα, χωρίς νερό και φαγητό, αποστεωμένο και γεμάτο δερματικά μέσα στη λάσπη χωρίς κανένα κατάλυμα για να προστατευθεί. Η ιστορία επαναλήφθηκε και προ διετίας, όμως, που πάλι με εισαγγελική εντολή του αφαιρέθηκε σκυλί που είχε υιοθετήσει. Παρόλα αυτά συνέχισε απτόητος να ζητά από το δημοτικό καταφύγιο Βέροιας να υιοθετήσει σκυλιά αλλά η υπεύθυνη του καταφυγίου το απαγόρευσε. Το ζήτημα που εγείρεται είναι πώς ο συγκεκριμένος μετά από δύο εισαγγελικές αφαιρέσεις είχε ακόμα σκυλιά.

Για την υπόθεση βγήκε μπροστά η γενναία φιλόζωη Γιάννα Καραγιαννάκη και η Εθελοντική Δράση:Γη των Αδέσποτων-Land of Strays. Το πτώμα του ζώου βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Βέροιας κι αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα