Μπάιντεν: Και οι NYT “βλέπουν” πιθανή αποχώρησή του από την εκλογική κούρσα

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP Photo/David Becker

Δημοσίευμα των NYT αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν αρχίζει να «αποδέχεται» πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει, μετά τις συνεχείς εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει αρχίσει να “αποδέχεται” την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, επικαλούμενη πηγές της στο περιβάλλον του.

«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος – τέλος», επέμεινε.

Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Μπάιντεν/Χάρις τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, Πέμπτη (18/7), δημοσίευμα του Axios ανέφερε πως ο Μπάιντεν είναι πια πιο πρόθυμος να ακούσει τα επιχειρήματα όσων τον παροτρύνουν να αποσυρθεί από την κούρσα, ενώ αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικού εκτιμούν ότι η αυξανόμενη πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το επικρατέστερο σενάριο

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Μπάιντεν να υποκύψει στις πιέσεις και να υποστηρίξει την αντίπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, κάτι που θα αποσκοπούσε στην εκτόνωση οποιασδήποτε κριτικής περί αντιδημοκρατικών πρακτικών και πολιτικών εντός του Δημκρατικού κόμματος.

Το μόνο που χρειάζεται η Χάρις είναι η υποστήριξη του Μπάιντεν. Αν την αποκτήσει, οι Ομπάμα και οι Κλίντον πιθανότατα θα ακολουθήσουν, καθιστώντας κάθε αμφισβήτηση προσβολή για τον εν ενεργεία πρόεδρο και δύο πρώην προέδρους.

Αν λάβει την υποστήριξη του Μπάιντεν, ο μόνος τρόπος για να την αμφισβητήσει κάποιος άλλος κορυφαίος Δημοκρατικός θα ήταν να διακινδυνεύσει το μέλλον του λέγοντας πως “δεν είναι η σειρά σου” στην πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο, την πρώτη μαύρη Αμερικανίδα αντιπρόεδρο και την πρώτη αντιπρόεδρο της Νότιας Ασίας.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η διαδοχή δεν θα είναι μία γρήγορη και ξεκάθαρη διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα