Δέσποινα Βανδή: Οι πρώτες δηλώσεις για τη συναυλία στην Τουρκία – “Θα ήταν προσβολή της ιστορικής μνήμης”

Διαβάζεται σε 2'
Δέσποινα Βανδή
Δέσποινα Βανδή ALPHA TV

Πώς σχολιάζει η Δέσποινα Βανδή την απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στην Τουρκία λόγω της γιγαντοαφίσες του Ατατούρκ στη σκηνή.

Τις πρώτες της δηλώσεις, μέσω εκπροσώπων, έδωσε η Δέσποινα Βανδή, μετά από την απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στην Τουρκία, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης (17/07).

Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε ανακοινώσει τη ματαίωση της συναυλίας της στο Τσεσμέ της Σμύρνης μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αιτιολογώντας την απόφασή της, καθώς, όπως είπε, δόθηκε πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση, κάτι με το οποίο δεν ήταν σύμφωνη.

Πιο συγκεκριμένα, το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) που είχε διοργανώσει τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, είχε αναρτήσει στον χώρο της εκδήλωσης, πάνω στη σκηνή, μια γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, με την ίδια να ζητάει να κατέβει, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της δημάρχου της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί.

Οι πρώτες δηλώσεις της Δέσποινας Βανδή

Σε δήλωση που παραχώρησε στο Open θες Πέμπτη (18/07), η Δέσποινα Βανδή ανέφερε σχετικά: “Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική”.

“Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση, με φόντο γιγαντοαφίσα. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο” ήταν η δήλωση της γνωστής τραγουδίστριας σήμερα Παρασκευή (19/07) στο MEGA.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα