H Hello Kitty πενηνταρίζει και ακόμα την περνάμε για γάτα

Διαβάζεται σε 2'
H Hello Kitty πενηνταρίζει και ακόμα την περνάμε για γάτα
H Ηello Kitty δεν είναι γάτα iStock

Η Hello Kitty γίνεται φέτος 50 ετών. Μάλλον ήλθε η ώρα να εμπεδώσουμε πως δεν είναι γάτα. Τι επισήμανε η εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία ανήκει το καρτούν.

H Hello Kitty συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ‘ζωής’. Για την ακρίβεια, έχει τα 50α της ‘γενέθλια’ την 1η ημέρα του Νοεμβρίου, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά.

Τότε θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του καρτούν που δημιούργησε η Yuko Shimizu, ‘βγάζει’ πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο και έχει ονομαστεί «παγκόσμιο φαινόμενο μάρκετινγκ».

Από τώρα όμως, γίνονται πράγματα. Ένα ήταν η εμφάνιση επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας της πρέσβη της UNICEF για τα παιδιά (η Hello Kitty είναι και πρέσβης τουρισμού της ιαπωνικής κυβέρνησης) στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, Today.

@todayshow Fact #1 is Hello Kitty Is NOT a cat, but a little girl originally from London! #HelloKitty ♬ original sound – TODAY Show

Μεταξύ όσων είχε να καταθέσει για την Harō Kiti ήταν πως ο χαρακτήρας που παραπέμπει σε γάτα (έχει σχετικά μουστάκια και αυτιά), φοράει κόκκινο φιόγκο και για κάποιο λόγο δεν έχει στόμα, δεν είναι γάτα.

Και τι είναι;

«Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Λονδίνου. «Έχει μια μαμά και έναν μπαμπά και μια δίδυμη αδερφή τη Mimmy, η οποία είναι επίσης η καλύτερή της φίλη».

Για αυτό και δεν απεικονίζετια ποτέ να περπατάει στα τέσσερα. Τουναντίον περπατάει και κάθεται σαν πλάσμα με δυο πόδια, ενώ έχει για κατοικίδιο μια γάτα -την Charmmy Kitty.

«Το καρτούν εμφανίστηκε το ’70, όταν πολλοί Γιαπωνέζες και οι Γιαπωνέζες έφυγαν για τη Βρετανία. Η χώρα αντιπροσώπευε την πεμπτουσία, την εξιδανικευμένη παιδική ηλικία. Έτσι, η Hello Kitty δημιουργήθηκε για τα γούστα εκείνης της εποχής. Το βασικό μήνυμα που ήθελε και θέλει να περνάει είναι η φιλία, η ευγένεια και η συμμετοχή. Αυτά τη βοήθησαν να ξεπεράσει τα σύνορα, τις γλώσσες και τους πολιτισμούς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία διευκρινίζει ότι η Hello Kitty δεν είναι αιλουροειδές. Ωστόσο, αν κρίνουμε από τα σχόλια που έγιναν κάτω από το σχετικό στιγμιότυπο της εκπομπής στα social media, δεν είναι πολλοί αυτοί που θυμούνται την προηγούμενη επισήμανση που έγινε προ 10ετιας.

Ίσως να μη βοηθά και η διευκρίνηση που είχε γίνει το 2014 κατά την οποία, το καρτούν είναι ένα gijinka, δηλαδή η ανθρώπινη εκδοχή μιας Bobtail γάτας. Σε κάθε περίπτωση, να ευχηθούμε να τα χιλιάσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα