Κρήτη: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση διάσωσης του 45χρονου Γερμανού

Διαβάζεται σε 1'
ΕΜΑΚ (Φωτογραφία αρχείου)
ΕΜΑΚ (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για τη διάσωση 45χρονου Γερμανού τουρίστα στα Λευκά Όρη Χανίων. Θα συνδράμει και εναέριο μέσο.

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες για την διάσωση ενός 45χρονου Γερμανού τουρίστα στα Λευκά Όρη των Χανίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνδράμει στην διάσωση και εναέριο μέσο.

Ο 45χρονος βρισκόταν σε ιδιαίτερα ψηλό υψόμετρο, κοντά στην κορυφή Γκίγκιλος στον Ομαλό, όταν λόγω του καύσωνα αργά χθες το μεσημέρι αισθάνθηκε εξάντληση και έστειλε σήμα για βοήθεια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα με πεζοπόρο τμήμα της 3ης ΕΜΑΚ και τη συνδρομή του πυροσβεστικού κλιμακίου Καμπανού αλλά όπως αποδείχτηκε, ο 45χρονος είχε ήδη φτάσει σε ένα ιδιαίτερα μακρινό, επικίνδυνο και δυσπρόσιτο σημείο, ολομόναχος και ενώ μάλιστα την προηγούμενη μέρα είχε διασχίσει και τον εθνικό δρυμό Σαμαριάς!

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, με το πρώτο φως της μέρας τα ξημερώματα η επιχείρηση ξεκίνησε ξανά ενώ μετά τις 9 το πρωί υπήρχε η εκτίμηση ότι βρίσκονται κοντά στο σημείο.

Πάντως το συντονιστικό κέντρο είναι σε επικοινωνία με τον Γερμανό, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί, έχει τις αισθήσεις του αλλά ήδη βρίσκεται πάνω από ένα 24ωρο στο βουνό και κινδυνεύει με κατάρρευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα