Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 22 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
George Ouzounis
Η Cream Athens παρουσιάζει την έκθεση Overloaded, μια έκθεση νέων έργων από 20 επαναστατικούς καλλιτέχνες, που φιλοξενείται στο TAF. George Ouzounis, OVERLOADED, Cream Athens

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν Παγκόσμιο Φεστιβάλ “Αναπάλη”

Το πρόγραμμα της κάθε μέρας είναι εντελώς διαφορετικό. Παρουσιάζονται όλα τα είδη χορού, χωρίς εξαίρεση. Συμμετέχουν συνολικά 75 ομάδες και σολίστες από 15 χώρες των 5 ηπείρων.

Τις άλλες μέρες συνεχίζονται οι παραστάσεις του μεγάλου μουσικο-χορευτικού συγκροτήματος του Θεάτρου (80 συντελεστές), με χορούς από όλη την Ελλάδα και αυθεντικές φορεσιές, φτιαγμένες πριν 100 χρόνια στα χωριά. Στο Κηποθέατρο “Δόρα Στράτου” στον Λόφο Φιλοπάππου.

”Το μποστάνι του Μποστ” – Δωρεάν στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Μια εξωφρενικά επίκαιρη επιθεώρηση σε κείμενα του Μποστ και μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Η Θεατρική Εταιρεία THEARTES των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη παρουσιάζει την εξωφρενικά επίκαιρη σπονδυλωτή κωμωδία “Το μποστάνι του Μποστ” με επιθεωρησιακά κείμενα τού αξεπέραστου και αμίμητου σατιριστή Μποστ, τα οποία συνοδεύονται από τη μελωδικότατη μουσική τού διαχρονικού Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Παίζουν: Κατερίνα Μπιλάλη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Ερμόλαος Ματθαίου, Αλεξία Μουστάκα, Κρίστη Παπαδοπούλου, Τέλης Ζαχαράκης. Ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Μποσταντζόγλου και Σπύρου Πούλη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024.

Pittsburgh Youth Concert Orchestra – Δωρεάν στη Μαρίνα Φλοίσβου

Η Μαρίνα Φλοίσβου με χαρά φιλοξενεί την Ορχήστρα PYCO σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ η συναυλία στις 21:30, στον ειδυλλιακό χώρο της Μαρίνας Φλοίσβου.

Η Ορχήστρα PYCO, μια μαθητική / νεανική ορχήστρα από την Αμερική, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Pablo Ardiles, θα παραθέσει μία ξεχωριστή συναυλία, μία εμφάνιση που μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής, τις οικογένειες, τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και την τοπική κοινότητα να απολαύσουν μια ιδιαίτερη βραδιά.

”Ο Μάγκας” της Πηνελόπης Δέλτα – Δωρεάν στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει “Μάγκα”. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι “ηρωικό”. Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά “ψημένο” στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον “έξω κόσμο”, θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Ηθοποιοί: Γιώργος Μπανταδάκης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Πέτρος Λιόντας, Φιλίππα Σταμάτα κ.ά. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 “Όμορφες νύχτες στην πόλη”.

Overloaded στο T.A.F – Δωρεάν εικαστική βόλτα

Η Cream Athens παρουσιάζει την έκθεση Overloaded, μια έκθεση νέων έργων από 20 επαναστατικούς καλλιτέχνες, που φιλοξενείται στο TAF, The Art Foundation, στην καρδιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Σε μια εποχή όπου η πληροφορία ρέει συνεχώς, και τα κάθε είδους νέα συχνά κυριαρχούν στην αφήγηση, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς υπερφόρτωσης. Το Overloaded στοχεύει να καταδυθεί στις βαθιές επιπτώσεις της υπερβολικής ροής δεδομένων στο μυαλό μας, στα συναισθήματά μας, και τις αντιλήψεις, αμφισβητώντας τη θεμελιώδη κατανόηση της συνείδησής μας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα