Διεθνές μπλακ άουτ: Η πρώτη δήλωση του CEO της Microsoft

Διαβάζεται σε 2'
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella 2024 Dita Alangkara/AP Photo

Την πρώτη του δήλωση σχετικά με την τεράστια τεχνική βλάβη η οποία επηρέασε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτυα Ναντέλα.

Η κυκλοφορία μίας ενημερωμένης έκδοσης από την CrowdStrike ήταν εκείνη που προκάλεσε το διεθνές μπλακ άουτ παραλύοντας πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και προκαλώντας προβλήματα σε αερομεταφορές από τη Μαδρίτη μέχρι το Νέο Δελχί.

Λίγες ώρες μετά τη διακοπή λειτουργίας της Microsoft που προκάλεσε χάος σε όλο τον κόσμο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σάτυα Ναντέλα (Satya Nadella) δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί την κατάσταση και εργάζεται για να επαναφέρει τα συστήματα σε λειτουργία.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, “χθες η CrowdStrike κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση που άρχισε να επηρεάζει τα συστήματα πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Γνωρίζουμε αυτό το ζήτημα και συνεργαζόμαστε στενά με την CrowdStrike και με όλο τον κλάδο για να παρέχουμε στους πελάτες τεχνική καθοδήγηση και υποστήριξη ώστε να επαναφέρουν με ασφάλεια τα συστήματά τους σε λειτουργία“.

 

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, Τζορτζ Κουρτζ ζήτησε “συγγνώμη” για την τεράστια τεχνική βλάβη και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλους τους πελάτες της εταιρείας καθώς αυτοί εργάζονται για να επαναφέρουν τις διαδικτυακές τους λειτουργίες.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε ότι η υποκείμενη αιτία τεχνικού προβλήματος των εφαρμογών και υπηρεσιών της 365 επιδιορθώθηκε, αλλά τα κατάλοιπα των συνεπειών από τα προβλήματα κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιους πελάτες.

Αρχικά, η βλάβη εντοπίστηκε στα συστήματα της Αυστραλίας, ενώ πολύ σύντομα άρχισαν να γίνονται αναφορές για προβλήματα και σε άλλες χώρες, όπως σε Ισπανία, Τουρκία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, με το πρόβλημα να αποκτά διεθνείς διαστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα