Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Διαβάζεται σε 2'
Μητσοτάκης και Ερντογάν στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
EUROKINISSI

Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα της μαύρης επετείου 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή που οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού. Φιέστα ετοιμάζει στα Κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στην Κύπρο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή του νησιού.

O πρωθυπουργός, στις 20:30, θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα παραστεί σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στις 19:45 και στη συνέχεα στις 20:30 θα μιλήσει, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Τουρκική φιέστα με 50 πλοία στην Κύπρο

Την ίδια στιγμή, φιέστα προετοιμάζει η Άγκυρα στην Κύπρο, όπου βρίσκεται και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με 50 πλοία, μαχητικά F-16 και παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Κατεχόμενα, η Αγκυρα κάνει επίδειξη δύναμης, ενώ η τουρκική Εθνοσυνέλευση κατέθεσε την Πέμπτη ψήφισμα που ζητάει να μην καθυστερήσει άλλο η διεθνής αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επίσημες τελετές θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου, με τον Ερντογάν και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ να καταθέτουν στεφάνι στη Λευκωσία, ενώ αργότερα θα υπογράψουν στο βιβλίο των επισκεπτών, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και θα ξεκινήσουν οι στρατιωτικές παρελάσεις αλλά και οι επιδείξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα