Τρεις οι διαπιστωμένες επιθέσεις του «δράκου» σε Ομόνοια και Μεταξουργείο

Διαβάζεται σε 2'
Τρεις οι διαπιστωμένες επιθέσεις του «δράκου» σε Ομόνοια και Μεταξουργείο

Τρεις επιθέσεις του “δράκου της Ομόνοιας” έχουν επιβεβαιωθεί στο κέντρο της Αθήνας. Τι δείχνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του «δράκου» που σκορπά τον τρόμο σε ανυποψίαστες κοπέλες στην περιοχή της Ομόνοιας και του Μεταξουργείου.

Τελευταίο θύμα του μία 31χρονη κοπέλα. Όπως καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος, το προηγούμενο Σάββατο και ενώ περπατούσε τα ξημερώματα στην περιοχή της Ομόνοιας, της επιτέθηκε ο «δράκος της Ομόνοιας».

Θύματα του ίδιου άντρα έπεσαν άλλες δύο κοπέλες. Το πρώτο θύμα του ήταν στις 3 Μαΐου στην οδό Βιργινίας Μπενάκη στο Μεταξουργείο. Μία 27χρονη κοπέλα μόλις επέστρεφε από την εργασία της στο σπίτι της. Ο δράστης αφού την ακολούθησε, την έπιασε από το λαιμό και της είπε με σπαστά ελληνικά: «Θέλω μόνο σεξ από εσένα».

Το θύμα άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια. Και πάλι χάρη στην επέμβαση ενός διερχόμενου, ο δράστης τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή.

Η δεύτερη διαπιστωμένη επίθεση από τον ίδιο δράστη, σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου στην συμβολή των οδών Ευρυπίδου και Μενάνδρου στην περιοχή της Ομονοίας σε βάρος μίας 27χρονης κοπέλας που είχε πάει σε θέατρο στο Μεταξουργείο για να παρακολουθήσει μία παράσταση. Κατά την επιστροφή της και καθώς περπατούσε στον δρόμο, είδε έναν άνδρα να ξεπροβάλει, ο οποίος την προσέγγισε και την ρώτησε στα αγγλικά «που είναι η πλατεία Ομονοίας» και με το ένα χέρι της έκλεισε το στόμα, ενώ με το άλλο την έπιασε από την μέση και της είπε τρεις φορές την λέξη «σεξ».

Ακολούθησε πάλη και από τις φωνές του θύματος ο δράστης, τρόμαξε και εγκατέλειψε την προσπάθειά του, τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με την περιγραφή των θυμάτων πρόκειται για έναν άντρα σχετικά ψηλό, μελαχρινό και κανονικής διάπλασης.

Κανένα από τα θύματά του δεν τον έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες σεσημασμένων, ενώ έχουν δοθεί σήματα με την περιγραφή του σε όλες τις περιπολίες στην περιοχή για την περίπτωση του εντοπισμού του, παράλληλα με την έρευνα για την ταυτοποίησή του.

Μία τέταρτη περίπτωση στην περιοχή των Εξαρχείων, δεν σχετίζεται σύμφωνα με την Αστυνομία με τον ίδιο δράστη, το κίνητρο των δικών του επιθέσεων δεν είναι σεξουαλικό και πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα