Εξαφάνιση Μπεν: Στιγμές αγωνίας εν αναμονή των αποτελεσμάτων νέας εξέτασης DNA

Διαβάζεται σε 3'
Εξαφάνιση Μπεν: Στιγμές αγωνίας εν αναμονή των αποτελεσμάτων νέας εξέτασης DNA

Επανέρχεται 33 χρόνια μετά η υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν από την Κω, με την μητέρα του να αναμένει αγωνιωδώς τα αποτελέσματα νέας εξέτασης DNA.

Η υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ πριν από 33 χρόνια στην Κω, παραμένει μια από τις λίγες που εξακολουθούν να απασχολούν, καθώς δεν λύθηκαν ποτέ.

Ήταν Ιούλιος του 1991 όταν ο μικρός Μπεν -τότε σε ηλικία μόλις 21 μηνών- χάθηκε στην Κω. Εθεάθη για τελευταία φορά να παίζει έξω από μια κατεστραμμένη αγροικία.

Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, ένας άνδρας από την Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί.

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν σε ένα τροχόσπιτο.

Η 51χρονη μητέρα του Μπεν, δήλωσε ότι αρνείται να αναπτερώσει τις ελπίδες της αφού βρέθηκε σε παρόμοια θέση πολλές φορές και σε όλες απογοητεύτηκε.

Η μητέρα είπε στη Mirror: «Αυτός ο άνδρας ψάχνει για την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στη δανική αστυνομία ένα δείγμα του DNA του. Σε 33 χρόνια είχαμε εκατοντάδες υποτιθέμενες θεάσεις, την πλειοψηφία των οποίων παρακολουθήσαμε οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια».

Αρνητικά τα δείγματα

Όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που έδειχνε πώς θα φαινόταν ο Μπεν ηλικίας 31 ετών στις 23 Ιουλίου 2021, η μητέρα του αποκάλυψε πως δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας ότι μπορεί να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ενημερώθηκε από ιατροδικαστές στην Οξφόρδη ότι είχαν βρει αδύναμο προφίλ DNA από αποσυντιθέμενο αίμα μέσα στο αυτοκίνητο κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε ο Μπεν.

Έδωσε δείγμα DNA, μόνο για να της πουν ότι δεν υπήρχε θετικό ταίριασμα.

Εκείνη την εποχή, η κ. Νίνταμ είχε πει: «Αν αυτό το αίμα δεν είναι του Μπεν – τότε σε ποιον ανήκει; Είναι καταστροφικό. Είχαμε χτίσει τους εαυτούς μας πιστεύοντας ότι θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα και θα αποδείκνυε ότι ο Μπεν είχε πεθάνει. Θα μας έφερνε ένα κλείσιμο και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του πένθους. Όταν βγήκε αρνητικό, ήταν ένα σοκ. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ τώρα. Είναι νεκρός ο Μπεν ή είναι ακόμα ζωντανός;».

Και συμπλήρωσε: «Είμαι θυμωμένη και δεν μπορώ να σταματήσω να κουνάω το κεφάλι μου. Μερικοί άνθρωποι στην Κω λένε ψέματα εδώ και 27 χρόνια και έχουμε υποστεί χρόνια βασανιστηρίων, αργών βασανιστηρίων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα