Έβρος: Τραυματίας συνοριοφύλακας μετά από πυροβολισμούς

Διαβάζεται σε 2'
Συνοριοφύλακες στον Έβρο
Συνοριοφύλακες στον Έβρο ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Αιματηρό επεισόδιο έλαβε το Σάββατο χώρα στον Έβρο με συνοριοφύλακα να τραυματίζεται από πυρά αγνώστων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματισμό Έλληνα συνοριοφύλακα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στο Σουφλί Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών εντός της ελληνικής Επικράτειας που απωθήθηκαν πίσω στις τουρκικές όχθες, μόλις έφτασαν εκεί ακούστηκαν πυροβολισμοί που προέρχονταν από την τουρκική πλευρά και ο Έλληνας συνοριοφύλακας σωριάστηκε στο έδαφος τραυματισμένος από σφαίρα που τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα μεταξύ κοιλιάς και βουβωνικής χώρας.

Ο συνοριοφύλακας χειρουργείται αυτή την ώρα και δεν είναι σε θέση οι γιατροί να κάνουν προβλέψεις για την υγεία του πριν ολοκληρωθεί το χειρουργείο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το drone της ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει εικόνα μέχρι τα ελληνικά όρια και όχι από την τουρκική πλευρά για ευνόητους λόγους αλλά παρόλα αυτά θα ελεγχθεί το βίντεο μήπως προκύψει από αυτό κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει την ακριβή προέλευση του πυροβολισμού, αν ήταν από διακινητή ή άλλο άτομο από την τουρκική πλευρά.

Για το σοβαρό αυτό επεισόδιο εκδόθηκε επίσημα ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρει:

«Σήμερα Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα