Έβρος: Η κατάσταση της υγείας του συνοριοφύλακα που πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά

Διαβάζεται σε 2'
Έβρος: Η κατάσταση της υγείας του συνοριοφύλακα που πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά
INTIME

Καλή κλινική εικόνα εμφανίζει ο Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος δέχτηκε πυρά από αγνώστους από την τουρκική πλευρά, κατά τη διάρκεια περιπολίας του, στο Σουφλί Έβρου.

Συναγερμός σήμανε, το απόγευμα του Σαββάτου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο Σουφλί Έβρου, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνοριοφύλακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια αποτροπής εισόδου μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας -οι οποίοι απωθήθηκαν πίσω στις τουρκικές όχθες- ακούστηκαν πυροβολισμοί που προέρχονταν από την τουρκική πλευρά και ο Έλληνας συνοριοφύλακας έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος από σφαίρα που τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα, μεταξύ κοιλιάς και βουβωνικής χώρας.

Στη συνέχεια, αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χειρουργήθηκε και πλέον νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με τη ζωή να μη διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ο 56χρονος κατάγεται από το Σουφλί και είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γιατροί που τον χειρούργησαν και μίλησαν στο OPEN δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί, αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη.

Το ρεπορτάζ για το επεισόδιο με τον συνοριοφύλακα

Μετά το περιστατικό, το drone της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε εικόνα μέχρι τα ελληνικά όρια και όχι από την τουρκική πλευρά για ευνόητους λόγους, αλλά παρόλα αυτά θα ελεγχθεί το βίντεο μήπως προκύψει από αυτό κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει την ακριβή προέλευση του πυροβολισμού, αν ήταν από διακινητή ή άλλο άτομο από την τουρκική πλευρά.

Για το σοβαρό αυτό επεισόδιο εκδόθηκε ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρει:

«Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα