Μετρό και τουρισμός κρατούν «ψηλά» το real estate στον Πειραιά – Τι δείχνουν οι τάσεις για τα ενοίκια

Διαβάζεται σε 3'
Πειραιάς
Πειραιάς ISTOCK

Στον Πειραιά στεγάζεται και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση εντείνεται ακόμη περισσότερο από τους φοιτητές, οι οποίοι αναζητούν κατοικία, σε περιοχές που μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους όσα το δυνατόν καλύτερα.

Συνεχίζονται και φέτος οι ανοδικές τάσεις στις τιμές των ενοικίων στον Πειραιά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το β’ τρίμηνο του 2024.

Ο Πειραιάς έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, το τελευταίο διάστημα και αυτό αντικατοπτρίζεται έντονα στις τιμές των ενοικίων, που ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Αρχικά, η επέκταση της γραμμής 3 έχει δώσει τεράστια ανάσα στις μετακινήσεις των κατοίκων, καθιστώντας την πρόσβαση με το κέντρο της Αθήνας πολύ πιο εύκολη και κυρίως πολύ πιο σύντομη!

Ταυτόχρονα, με την ανάπλαση του Mικρολίμανου, λύθηκε μια σειρά από προβλήματα που ταλάνιζαν την περιοχή, και την κατέστησαν ελκυστικό προορισμό, όχι μόνο, για διασκέδαση, αλλά και για κατοικία.

Η ολοκλήρωση του Piraeus Tower επίσης, έχει αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή, καθώς πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας και αποτελεί ένα από σπουδαιότερα έργα των τελευταίων χρόνων.

Πέρα απ’ αυτά τα έργα όμως, εξίσου σημαντικό ρόλο στην άνοδο των ενοικίων, παίζει και ο τουρισμός.

Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και αποτελεί πύλη εισόδου προς όλα τα ελληνικά νησιά. Κάθε χρόνο, εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν κατάλυμα εκεί, καθώς πλέον με το μετρό είναι μια εξαιρετικά βολική λύση για τις μετακινήσεις τους.

Ως εκ τούτου λοιπόν, πολλά ακίνητα αξιοποιούνται ως καταλύματα βραχύχρονης διαμονής, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δεξαμενή σπιτιών για μόνιμη στέγαση. Έτσι, λόγω της μικρής προσφοράς οι τιμές ανεβαίνουν ραγδαία.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στον Πειραιά στεγάζεται και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι η ζήτηση εντείνεται ακόμη περισσότερο από τους φοιτητές, οι οποίοι αναζητούν κατοικία, σε περιοχές που μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους όσα το δυνατόν καλύτερα.

Τάσεις τιμών ακινήτων

Το β’ τρίμηνο του 2024 η μέση τιμή ενοικίου στον Πειραιά, έφτασε στα 8,18 ευρώ ανά τ.μ. από 7,14 ευρώ που κόστιζε πέρσι. Το κόστος δηλαδή, ανέβηκε κατά 14,60%.

Παραδείγματα ακινήτων στην αγορά

Διαμέρισμα, 60 τ.μ., 3ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Ευαγγελίστρια, ενοικιάζεται στα 14,17 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 120 τ.μ., ημιυπόγειο, δύο υπνοδωμάτια, Πασαλιμάνι, ενοικιάζεται στα 7,92 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 97 τ.μ., 7ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Καμίνια, ενοικιάζεται στα 10,3 ευρώ αν’α τ.μ.

Διαμέρισμα, 45 τ.μ., 3ος όροφος, ένα υπνοδωμάτιο, Νέο Φάληρο, ενοικιάζεται στα 16,67 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 69 τ.μ., 2ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Πειραιάς – Κέντρο, ενοικιάζεται στα 10,43 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 85 τ.μ., ημιυπόγειο, δύο υπνοδωμάτια, Πασαλιμάνι, ενοικιάζεται στα 7,65 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 100 τ.μ., 2ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Καλλίπολη, ενοικιάζεται στα 8,5 ευρώ ανά τ.μ.

Διαμέρισμα, 95 τ.μ., 1ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Φρεαττύδα, ενοικιάζεται στα 7,89 ευρώ ανά τ.μ.

Γκαρσονιέρα, 40 τ.μ., 1ος όροφος, ένα υπνοδωμάτιο, Πειραϊκή, ενοικιάζεται στα 11,25 ευρώ ανά τ.μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα