Χάθηκε ο λογαριασμός των f… που μοίρασε ο Μαξ Φερστάπεν στην Ουγγαρία

Διαβάζεται σε 3'
Χάθηκε ο λογαριασμός των f… που μοίρασε ο Μαξ Φερστάπεν στην Ουγγαρία
Ο Μαξ Φερστάπεν είχε τον ασυγκράτητο στο Grand Prix της Ουγγαρίας. AP Photo Denes Erdos

O πρωταθλητής της Formula 1 την τελευταία τριετία και πρωτοπόρος της τρέχουσας σεζόν, Μαξ Φερστάπεν είχε ένα f… να πει για όλους στο Grand Prix της Ουγγαρίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν διεκδικεί φέτος τον τέταρτο διαδοχικό τίτλο της καριέρας του στη Formula 1 και μετά 13 αγώνες, ηγείται της βαθμολογίας των οδηγών με 76 βαθμούς διαφορά από τον Λάντον Νόρις.

Στην τελευταία υποχρέωση των πιλότων των πιο γρήγορων μονοθέσιων του πλανήτη, πήγαν όλα λάθος για τον Ολλανδό που θυμήθηκε τα νιάτα του. Δηλαδή, την εποχή που δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και ήταν εριστικός στην πίστα και στις δηλώσεις του.

Στην Ουγγαρία συγκρούστηκε με τον Λιούις Χάμιλτον στον 63ο των 70 γύρων. Είναι η δεύτερη φορά που τρακάρει, σε τρεις αγώνες που δεν έχει νικήσει. Όπως την πρώτη με τον Νόρις, έτσι και τώρα κατηγόρησε τον Βρετανό για το συμβάν. Ο πολυνίκης του σπορ αντέδρασε ως εξής:

Ο Φερστάπεν είδε πέμπτος την καρό σημαία, κατηγορώντας για τα πάντα την στρατηγική της Red Bull για αυτόν τον αγώνα, αφού προηγουμένως δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται στην επικοινωνία με το γκαράζ του.

Κυρίως έβριζε το αυτοκίνητο -που δεν ‘αντιδρούσε’ όπως περίμενε-, την στρατηγική («προσπαθώ να σώσω ό,τι μπορώ με τα σκ… ελαστικά που μου δώσατε») και μετά τον Χάμιλτον για το ατύχημα. Αυτοί που κρίνουν τα ατυχήματα της F1 και ποιος φταίει κατέληξαν στο ότι «κανένας οδηγός δεν ευθύνεται κυρίως για ό,τι έγινε και έτσι αποφασίσαμε να μην προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες».

Ο Φερστάπεν έφτασε και τον μηχανικό του στα όρια του

Ο μηχανικός του, Τζανπέτρο Λαμπιάσε εξανέστη όταν ο Φερστάπεν κατηγόρησε τον Χάμιλτον για την σύγκρουση (είπε πως μπήκε στη ζώνη του φρεναρίσματος του). Ο Ιταλός του απάντησε θυμωμένα πως δεν θα μπω στη διαδικασία να τσακωθώ μέσω του radio και με άλλες ομάδες, Μαξ. Θα αφήσουμε τους κριτές να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι παιδιάστικο αυτό που κάνεις».

Προφανώς και ο Ολλανδός δεν ένιωσε, λέγοντας «δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορείς να λες τι πιστεύεις στο radio. Η Formula 1 είναι άθλημα. Εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, ας μείνουν σπίτια τους».

Μετά τον αγώνα τον ρώτησαν αν νιώθει πως ήταν ασεβής απέναντι στην ομάδα του, με όσα τους έλεγε. Απάντησε «μπορούν όλοι να πάνε να γ….», πριν φύγει από τη media zone.

Για την ιστορία, η McLaren έκανε το 1-2, με τον Όσκαρ Πιάστρι να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στη Formula 1 και τον Νόρις να τον ακολουθεί. Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε κάπως καθυστερημένα στην εντολή της ομάδας του να να επιστρέψει το προβάδισμα στον Αυστραλό που το είχε χάσει, λόγω της στρατηγικής της ομάδας στο pit stop.

Ο Χάμιλτον ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα