Φεγγάρι του Ελαφιού: Μαγευτικές εικόνες από την υπερπανσέληνο του Ιουλίου

Διαβάζεται σε 3'
Σούνιο, ναός του Ποσειδώνα
Σούνιο, ναός του Ποσειδώνα INTIME NEWS

Εντυπωσιακά καρέ από την υπερπανσέληνο του Ιουλίου. Γιατί ονομάζεται “Φεγγάρι του Ελαφιού”.

Την μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνο του χρόνου είχαν την ευκαιρία να δουν την Κυριακή (21/07) όσοι βρέθηκαν σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, με το εντυπωσιακό φεγγάρι να απλώνεται πάνω από τη χώρα και να το αιχμαλωτίζεται από τον φωτογραφικό φακό.

Το φεγγάρι ήταν καλύτερα ορατό από τις 20:00 έως τις 23:00 και πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν σε παραλίες, ταράτσες και ανοιχτούς χώρους για να το απολαύσουν.

Το “Φεγγάρι του Ελαφιού“, όπως συνηθίζεται να ονομάζεται, όπως και αυτή της Φράουλας του περασμένου μήνα, αποτελεί μία υπερπανσέληνο και αυτό συμβαίνει επειδή η Σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο, το πλησιέστερο σημείο στην τροχιά της γύρω από τη Γη, που την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την πανσέληνο

Το φεγγάρι στο Σούνιο
Πανσέληνος στο Σούνιο INTIME NEWS
Η πανσέληνος από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η πανσέληνος από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος INTIME NEWS
Το φεγγάρι από το Ναύπλιο
Η πανσέληνος από το Ναύπλιο INTIME NEWS
Η πανσέληνος από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η πανσέληνος από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος INTIME NEWS
Η πανσέληνος από το Καπέ στο Σούνιο
Η πανσέληνος από το Καπέ στο Σούνιο SOOC
Το φεγγάρι του ελαφιού στο Σούνιο
Η πανσέληνος στο Σούνιο INTIME NEWS

Γιατί ονομάζεται “Φεγγάρι του Ελαφιού”

Επικαλούμενη το ετήσιο αμερικανικό περιοδικό “Almanac”, που εκδίδεται συνεχώς από το 1818, η NASA αναφέρει πως η ονομασία “Φεγγάρι του Ελαφιού”, προέκυψε από τους ιθαγενείς Αμερικανούς Algonquin των σημερινών βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Άλλες ονομασίες του συγκεκριμένου φεγγαριού είναι η “Πανσέληνος του Κεραυνού”, “Πανσέληνος του Σανού”, “Πανσέληνος του Υδρόμελου”.

Η NASA, όπως αναφέρει το BBC, λέει ότι ο Ιούλιος σηματοδοτεί επίσης την “Πανσέληνο των Γκουρού” για τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές και τους Τζαϊνιστές – που γιορτάζεται ως μια εποχή για να καθαρίζουν το μυαλό και να τιμούν τον γκουρού ή τον πνευματικό δάσκαλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα