Το νέο εξώφυλλο του TIME ολοκληρώνει την “έξοδο” Μπάιντεν την επομένη του debate

Διαβάζεται σε 3'
Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις
Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις AP

H Κάμαλα Χάρις βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του εξωφύλλου του TIME, με τον Τζο Μπάιντεν να ολοκληρώνει την έξοδο που του είχε “δείξει” το περιοδικό μετά το debate με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ένα εξώφυλλο – συνέχεια εκείνου που είχε επιλέξει για την επομένη του debate μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε το περιοδικό TIME για να τοποθετηθεί γύρω από την αποχώρηση του αμερικανού προέδρου από την κούρσα των εκλογών.

H Κάμαλα Χάρις είναι αυτή που έρχεται στο εξωφύλλου του περιοδικού, ενώ ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται οριακά, καθώς ολοκληρώνει την έξοδο του, μια έξοδο για την οποία είχε τοποθετηθεί το περιοδικό μετά το debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, με την εικόνα να συνοδεύεται από τη λέξη “πανικός”.

Μεταξύ άλλων, το TIME γράφει για την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ: “Χρειάστηκε σχεδόν μισός αιώνας για τον Τζο Μπάιντεν να φτάσει στην κορυφή της αμερικανικής πολιτικής, μια άνοδος στοιχειωμένη από τραγωδίες και στέφθηκε με θρίαμβο. Η πτώση, σε σύγκριση, ήταν βίαια γρήγορη.”

Στη συνέχεια, αναφέρεται στο debate μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ που αποτέλεσε καταλύτη για τις εξελίξεις, καθώς η επίδοση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ ήταν κατώτερη των περιστάσεων, για την οποία γράφει: “Λίγες εβδομάδες μετά από μια καταστροφική τηλεμαχία που προκάλεσε μια δραματική εξέγερση στο εσωτερικό του κόμματός του, ο Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν Τζούνιορ, ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, υποχώρησε στις 21 Ιουλίου στις ανησυχίες των Δημοκρατικών για τις φθίνουσες πιθανότητες επανεκλογής του, αποχωρώντας από την αναμέτρηση ενάντια στον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η δραματική αυτή απόφαση ανατρέπει την κούρσα του 2024 και δημιουργεί έντονη αναστάτωση μέχρι την Ημέρα των Εκλογών.”

“Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετώ ως Πρόεδρος σας”, έγραψε ο Μπάιντεν σε επιστολή που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής. “Ενώ ήταν πρόθεσή μου να διεκδικήσω επανεκλογή, πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου”.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του προς την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την προεδρική υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.

Η ιστορική αυτή απόφαση καθιστά τον Μπάιντεν τον πρώτο εν ενεργεία Πρόεδρο εδώ και πάνω από μισό αιώνα που αποσύρεται από την εκστρατεία επανεκλογής του, θυμίζοντας την απόφαση του Λίντον Τζόνσον τον Μάρτιο του 1968 να μην δεχτεί την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, εν μέσω της δυσαρέσκειας για τη διαχείριση του Πολέμου του Βιετνάμ.

“Η αποχώρηση του Μπάιντεν ανοίγει το δρόμο για την Καμάλα Χάρις ή κάποιον άλλο νεότερο Δημοκρατικό ηγέτη να διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στον 78χρονο Ντόναλντ Τραμπ, ανάλογα με το πώς θα επιλέξουν να κινηθούν οι Δημοκρατικοί. Αν και η προτίμηση του Μπάιντεν διατηρεί την επιρροή της μεταξύ πολλών πιστών του κόμματος, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένα κόμμα που απέκλεισε τον ηγέτη του θα ακολουθήσει πλέον τις υποδείξεις του Προέδρου” προσθέτει το περιοδικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα