Sani/Ikos: Επιτυχής έκδοση ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ

Διαβάζεται σε 2'
Sani/Ikos: Επιτυχής έκδοση ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος κατάφερε την υπερκάλυψη κατά τρεις φορές από εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Υπερκαλύφθηκε κατά τρεις φορές από εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές, το ομόλογο, ύψους 350 εκατ. ευρώ, της θυγατρικής εταιρείας του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos, Sani/Ikos Financial Holdings. Η επιτυχής έκδοση του ομολόγου έγινε την Παρασκευή 19 Ιουλίου με λήξη το 2030 και ετήσιο επιτόκιο 7,250%, το οποίο θα εκδοθεί στο 100% της ονομαστικής του αξίας.

Η έκδοση του ομολόγου θα ολοκληρωθεί περί την 26η Ιουλίου 2024 και υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος. Τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου θα χρησιμοποιηθούν για την πλήρη αποπληρωμή των υφιστάμενων 5⅝% ομολόγων του Ομίλου με λήξη το 2026, για την κάλυψη εξόδων και δαπανών συναλλαγής και γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Την έκδοση των ομολόγων ανέλαβαν η Morgan Stanley & Co. International plc και η Deutsche Bank Aktiengesellschaft ως βασικοί ανάδοχοι, σε συνεργασία με την Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα ως Co-Managers.

Ο Όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί 12 ιδιόκτητα πολυτελή θέρετρα στην Χαλκιδική, την Κέρκυρα και την Κω στην Ελλάδα, καθώς και στην Ανδαλουσία και την Μαγιόρκα στην Ισπανία, ενώ τρία ακόμη ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο όμιλος Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου. Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανίας.

Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει τρία νέα επενδυτικά έργα (δυναμικότητας άνω των 1.100 δωματίων) για την περαιτέρω επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη), την Ισπανία (Μαρμπέλα) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), που θα λειτουργήσουν από το 2026 έως το 2028, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει το Sani Resort και τα Ikos Resorts στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα