Ματίνα Παγώνη για Ντέμη Γεωργίου: Δυστυχώς δεν είχε προλάβει να κάνει εξετάσεις

Διαβάζεται σε 2'
Ματίνα Παγώνη για Ντέμη Γεωργίου: Δυστυχώς δεν είχε προλάβει να κάνει εξετάσεις
Star

Είχε πάρει άδεια από τη δουλειά της επειδή δεν αισθανόταν καλά, αλλά δεν είχε κάνει εξετάσεις, είπε η Ματίνα Παγώνη για την πρώην παίκτρια του Masterchef Ντέμη Γεωργίου. Εν αναμονή των εξετάσεων για να αποκαλυφθεί το βακτήριο.

Για τη σεφ Ντέμη Γεωργίου, πρώην παίκτρια του Masterchef, που έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από βακτηριακή λοίμωξη, μίλησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, εξηγώντας τι θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατό της.

Μιλώντας στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μαριάντα Πιερίδη, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «η οξεία βακτηριακή λοίμωξη είναι ουσιαστικά από τα μικρόβια, τα βακτήρια, που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα βακτήρια είναι πάρα πολλά.  Το σηπτικό σοκ είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που, ως αποτέλεσμά της, τα ζωτικά όργανα σταματούν να λειτουργούν. Από το ιατρικό ιστορικό προκύπτει ότι η κοπέλα δεν ένιωθε καλά και πήρε άδεια από τη δουλειά της για να ξεκουραστεί πριν από λίγες μέρες».

Είχε καταβολή και αδυναμία, είπε η κ. Παγώνη. «Για να φτάσει κανείς να χάσει τις αισθήσεις του στο σαλόνι του σπιτιού του, κάτι είχε προηγηθεί. Αν η κοπέλα πήγαινε σε έναν γιατρό όσο δεν αισθανόταν καλά και έκανε εξετάσεις θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θα είχε πιθανώς και άλλα συμπτώματα. Περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις της για να δούμε ποιο ακριβώς μικρόβιο, που ήταν και δυνατό, προκάλεσε το σηπτικό σοκ».

«Τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς και καταστρέφουν κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούν λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Οι τοξίνες που απελευθερώνονται κάνουν και το σηπτικό σοκ στα όργανα. Τα συμπτώματα που δημιουργεί η λοίμωξη είναι κοινά και δεν ανησυχεί ο κόσμος για να πάει να το κοιτάξει», πρόσθεσε η κ. Παγώνη, καταλήγοντας ότι «η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί και ο ασθενής μπορεί να την προλάβει, αρκεί να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό ήδη από τα πρώτα συμπτώματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα