Σέρρες: Για τέταρτη μέρα καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος

Διαβάζεται σε 1'
Σέρρες: Για τέταρτη μέρα καίει η φωτιά στο όρος Όρβηλος
ert

H φωτιά στο όρος Ορβηλος στις Σέρρες έχει κάψει από την προηγούμενη Πέμπτη 6000 στρέμματα δάσους.

Σε εξέλιξη παραμένει για τέταρτη μέρα η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο όρος Όρβηλος, πάνω από το Αχλαδοχώρι, του Δήμου Σιντικής στις Σέρρες.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η μάχη με τις φλόγες γίνεται μόνο με εναέρια μέσα, αφού η πρόσβαση από πεζοπόρα τμήματα είναι αδύνατη με την περιοχή να είναι δύσβατη και ναρκοθετημένη.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών, COPERNICUS η φωτιά έχει κάψει 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Κατά διαστήματα επιχειρούν δύο αεροσκάφη Canadair 414, δύο ελικόπτερα τύπου «Αγκούστα Μπελ», ενώ τη Δευτέρα έκαναν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Erickson και ρίψεις επιβραδυντικού υλικού ένα αεροσκάφος Air Tractor.

Στην περιοχή βρέθηκε ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Στεργιούλας ενώ από την πρώτη μέρα είναι εκεί ο Διοικητής της Π.Υ. Σερρών Ανδρέας Θεοδωρίδης, ο Υποδιοικητής Παντελής Ελευθεριάδης αλλά και ο διοικητής του κλιμακίου Σιδηροκάστρου Γιάννης Μήλτσιος.

Μηχανήματα του στρατού έχουν προχωρήσει σε διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ενώ οι κάτοικοι του Αχλαδοχωρίου, μετά την ανακοίνωση της κοινότητας, δηλώνουν έτοιμοι σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει το χωριό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα