Παραστατίδης: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τη διασπορά κορονοϊού στο νοσοκομείο Κιλκίς

Διαβάζεται σε 2'
Γιατροί φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Γιατρός φροντίζει ασθενή με κορονοϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Alexandros Michailidis / SOOC

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Παραστατίδης κάνει λόγο για διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Κιλκίς καθώς δεν λειτουργεί κλινική COVID-19.

“Επιβεβλημένη” χαρακτηρίζει την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Κιλκίς ο Στέφανος Παραστατίδης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν λειτουργεί κλινική COVID-19 λόγω έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα οι ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό να νοσηλεύονται σε άλλη κλινική και ο ιός να διασπείρεται εντός του νοσοκομείου.

«Ενόσω ο ιός βρίσκεται σε έξαρση, οι ασθενείς φιλοξενούνται σε θάλαμο στο κέντρο της παθολογικής κλινικής. Αυτό έχει οδηγήσει σε εσωτερική διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», γράφει ο κ. Παραστατίδης.

«Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου εργαζόμενων ‘’από αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη. Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν’’», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο κ. Παραστατίδης και προσθέτει πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις και παλινωδίες. Επιβάλλεται άμεση δικαστική και διοικητική διερεύνηση για την ύπαρξη ποινικών και διοικητικών ευθυνών».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Παραστατίδη:

* Η διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Κιλκίς καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβαση της δικαιοσύνης

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς δεν λειτουργεί κλινική COVID-19 λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενόσω ο ιός βρίσκεται σε έξαρση, οι ασθενείς φιλοξενούνται σε θάλαμο στο κέντρο της παθολογικής κλινικής. Αυτό έχει οδηγήσει σε εσωτερική διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου εργαζόμενων ‘’από αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη. Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν’’.

Παρά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα μείζονα θέματα του νοσοκομείου Κιλκίς, είναι φανερό ότι απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων. Δυστυχώς, η κατάληξη της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι ακόμη και η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις και παλινωδίες. Επιβάλλεται άμεση δικαστική και διοικητική διερεύνηση για την ύπαρξη ποινικών και διοικητικών ευθυνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα