Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Secret Service

Διαβάζεται σε 2'
Η Kimberly Cheatle
Η Kimberly Cheatle AP Photo/Rod Lamkey, Jr.

Η Kimberly Cheatle, επικεφαλής της Secret Service, παραιτήθηκε λόγω των παραλείψεων της ημέρας που σημειώθηκε η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Την παραίτησή της γνωστοποίησε η επικεφαλής της Secret Service, Kimberly Cheatle, έπειτα από την παραδοχή της για παραλείψεις την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Η Kimberly Cheatle, διευθύντρια αυτής της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ. «Αποτύχαμε», παραδέχθηκε χθες η Cheatle ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε ένα e-mail που έστειλε προς το προσωπικό της Secret Service, σήμερα Τρίτη, η Cheatle δήλωσε ότι ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα της Μυστικής Υπηρεσίας είναι η προστασία των ηγετών του έθνους και ότι η υπηρεσία «δεν ανταποκρίθηκε στην αποστολή αυτή».

Τα κραυγαλέα λάθη ασφαλείας πριν από τους πυροβολισμούς κατά του Τραμπ και οι έντονες επικρίσεις που αντιμετώπισε η Cheatle τις ημέρες που ακολούθησαν είχαν αφήσει τη θέση της όλο και πιο αμφίβολη. «Δεν θέλω τα αιτήματα για την παραίτηση μου να αποσπάσουν την προσοχή από τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο καθένας από εσάς για τη ζωτικής σημασίας αποστολή μας», ανέφερε η κ. Cheatle στο e-mail, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρόσθεσε ότι, «υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, με βαριά καρδιά πήρα τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ από τη θέση της διευθύντριάς σας».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε δήλωσή του ευχαρίστησε την Cheatle που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του να ηγηθεί του οργανισμού. «Ως ηγέτης, χρειάζεται τιμή, θάρρος και απίστευτη ακεραιότητα για να αναλάβεις την πλήρη ευθύνη για έναν οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στη δημόσια υπηρεσία». Δήλωσε μάλιστα πως θα διορίσει σύντομα νέο διευθυντή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα